Bouw de spanning op

De spanning ontstaat vooral doordat je niet weet wat er gaat gebeuren. Dit genereert een vergelijkbare afgifte van dopamine en adrenaline als bij extreme sporten. Wanneer we vastgebonden zijn krijgen we te maken met een extreme vecht-of-vluchtreflex, aangezien geen van beide een optie is.

Snoer je mond

Misschien een brug te ver, maar het snoeren van de mond (gagging) kan veel voor je doen op psychologisch en neuro chemisch niveau. Doordat je niet om hulp kunt roepen, maakt je lichaam adrenaline aan. Tegelijkertijd zorgt de lichte verstikking voor een opioïden-afgifte, wat het gevoel van een orgasme kan naboosten. Spreek wel een stopgebaar af!

Wees een stoute jongen

De stofjes die je brein afgeeft tijdens een orgasme, zijn dezelfde die je lichaam inzet als natuurlijke pijnstiller. Deze pijnstillers maakt je lijf ook aan als je hoofd denkt pijn te gaan ervaren. Laat haar de zweep en een brandende kaars ter hand nemen, en geniet ervan.

Rem jezelf af

Door genot dat langzaam wordt opgevoerd, stijgt het dopamineniveau in je bloed en waardeer je het eindresultaat beter. Hoe langer je wacht, hoe fijner de climax. Luister overigens niet te veel naar de Tantra-fanatiekelingen: het te vaak uitstellen van een orgasme, kan ook maken dat de persoon in kwestie zijn of haar interesse verliest.