Is het geen bevlieging? Wat je ook doet of probeert, het gaat niet over. Je hebt meerder keren voorgaande wijze woorden gelezen en alles zorgvuldig afgewogen. Je hebt een minnares en je wilt met haar verder.

Zelfs als je weet dat 70% van alle relaties die begonnen als clandestiene verhouding stukloopt, kan je niet tegenhouden.

Wil je nog weten waarom dat zo is, trouwen? Ten eerste kennen affaires weinig stress die wordt veroorzaakt door het gewone dagelijkse leven. De affaire was juist wat jou weghaalde uit die stress. Op het moment dat het een echte, serieuze relatie wordt, wordt het een stuk moeilijker, en vooral heel anders.

Daarnaast kan schuldgevoel de basis van je relatie ondermijnen. Ook kunnen jij en/of je nieuwe liefde onrealistische verwachtingen hebben, aangezien ze gebaseerd zijn op de onbezorgde honeymoon-fase waarin jullie tijdens die stomende affaire verkeerden. Als laatste zou de manier waarop jullie relatie begon ooit bij de verse geliefde kunnen gaan knagen, en kan er hierdoor een gebrek aan vertrouwen ontstaan.

Als jullie echt voor elkaar bestemt zijn dan is het maar zo. Zorg dan dat je in een zo vroeg mogelijk stadium eerlijk bent tegen alle partijen. En netjes. Zodat je iedereen en vooral jezelf, nog recht in de ogen kunt kijken. En wees gelukkig.


Verliefd op een ander