Wees punctueel

Te laat komen getuigt van weinig respect. Vroeger dan 5 minuten komen kan weer betekenen dat je niks te doen hebt. Tegenwoordig is op tijd komen met de opkomst van flexibelere werktijden echter geen absolute must meer.

Hou oogcontact

Kijk hem aan en je maakt een belangstellende indruk. Kijk je naar beneden dan lijk je op een op overspel betrapt echtgenote. Probeer met je ogen belangstelling enthousiasme uit te stralen.

Oog ontspannen

Ga niet stokstijf zitten, maar ontspan en leun licht naar een kant toe. Kruis een been op je knie, dit geeft een ontspannen indruk en zal de baas een capabele en zelfverzekerde indruk van je geven.

Verberg je zenuwen

Niet met je knopen spelen, met je pen klikken of wiebelen op je stoel. Je wilt bij je baas niet de indruk wekken dat hij te doen heeft met neuroot. Zijn je zenuwen moeilijk te onderdrukken? Kom er dan voor uit en zeg gewoon dat je zenuwachtig bent.

Lach echt

Het klinkt sof maar probeer vanuit je hart te lachen, dus alleen als je echt iets leuk vindt. De meeste mensen kijken zo door een geforceerde glimlach heen.

Hotlinks tip

Vraag af en toe eens aan bevriende collega’s hoe je op hen en anderen overkomt. Het kan je veel leren over zwakke punten in je houding en communicatie.

Leer hier te ontspannen