Heb jij tips nodig voor een date of heb jij binnenkort een date? Met deze datingtips ben je klaar om succesvol op date te gaan.

Hoe vraag je iemand om op date te gaan?

Om meteen te beginnen gaat het niet om de vraag die je stelt. De manier waarop en hoe bepaald hoe het resultaat gaat worden. Wellicht ben je op zoek naar die perfecte zin om haar op date te vragen. We kunnen je zeggen dat het grotendeels hier niet mee te maken heeft.

Bij de meeste mannen is de timing compleet verkeerd. Ze komen uit het niets met een date voorstel. Vaak een poging uit wanhoop. Het moment voor succes is cruciaal. Vrouwen zijn emotioneel ingesteld en het beste moment is als ze op een emotioneel hoogtepunt zit in een gesprek met jou. Dan weet ze ook dat jij naar haar hebt geluisterd.

Ook de manier waarop is van belang. Veel mannen vragen vrouwen op een te zakelijke manier uit. Er zit hierbij totaal geen spel en connectie in. Hou het speels en speel in op het gesprek. Wees ook weer niet te speels, dat leidt namelijk uit op niets. Als je een voorstel doet houd het concreet, zodat ze serieus op jou verzoek in kan gaan.

Neem de leiding als man. Vrouwen houden namelijk van zelfverzekerde mannen. Met leiding nemen bedoelen we niet dat je haar naar haar schema moet vragen, maar zelf met een datum komt.

Als je eenmaal een date hebt gepland vergeet dan vooral niet om het contact te onderhouden. Ga dus niet rustig achterover liggen en niks meer tussentijds van je laten horen. Je verliest hiermee de connectie en dus ook de interesse. Houd het warm zodat ze verlangt naar jou date.

Je eerste date?

Uiteraard wil je van je eerste date een succes maken. Het begint met het goed voor de dag komen, de voorbereiding voor je eerste date. 

Zorg dat je fris, verzorgd en uitgerust op date gaat. Kom vooral niet te laat op je eerste date, dat is simpelweg not done en maakt geen goede indruk.

Let goed op wat voor kleren je aan gaat trekken. Dit moet bij je passen en vooral ook kleding zijn waar jij je lekker in voelt om zo lekker zelfverzekerd over te komen. Ga niet voor ‘too much’ zoals een volledig driedelig pak en ook niet voor ‘too less’ zoals een trainingspak. Kies een goede date outfit.

Vergeet ook niet te letten op je hygiëne. Van te voren douchen en tanden poetsen is wel zo fijn. Je zou tenslotte ook niet willen dat je date onaangenaam ruikt.

Bij een eerste date is het niet verkeerd om een drankje te doen, maar dan wel met een twist. Maak bijvoorbeeld gebruik van unieke locatie wat ineens weer zorgt voor een fantastische ervaring. Of ga voor een dessert in een goed restaurant. 

Meteen de eerste keer een diner doen of iets dat veel tijd in beslag neemt is niet aan te raden, omdat je tenslotte elkaar nog helemaal niet kent. Voor hetzelfde geldt zit je met elkaar opgezadeld terwijl het helemaal niet klikt. Klikt het wel dan volgt uiteraard weer een tweede date.

Wat te doen op een date?

Daten gaat verder dan alleen maar praten. Je wilt tenslotte geen saai gesprek houden, maar die romantische move maken. Een drankje doen is iets wat het meeste gedaan wordt en vrij standaard is.

Wil je echt goed voor de dag komen, dan maakt een bijzondere date activiteit echt indruk.  Is het je eerste date, dan wil je het simpel en toegankelijk houden en is een drankje doen met een unieke twist eraan zeker niet verkeerd.

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen op een date. Zo heb je sportieve date activiteiten, simpele leuke date activiteiten, maar ook romantische date activiteiten en meer.

Een sportieve date activiteiten is bijvoorbeeld skeeleren, laser gamen, fietsen, een boswandeling of zwemmen. Sportieve date activiteiten zijn ideaal om te gebruiken als jullie beide fit en sportief zijn.

Een actieve date is vooral ideaal als je je nog niet zeker voelt of een gesprek niet goed kunt leiden. Zo heb je ook geen ‘awkward’ stille momenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Escape Room bezoeken, de kermis, een concert bezoeken, bowlen en de dierentuin.

Date je al vaker en is het niet je eerste date ga dan over op meer romantische dates of iets wat jullie qua activiteit beide leuk vinden. Bij een romantische date kun je denken aan samen de zonsondergang bekijken, samen koken, dineren in een goed restaurant, samen een wandeling maken of samen een stad bezoeken en ontdekken die voor jullie beide nieuw is.

Gespreksonderwerpen tijdens een date

Bij een date wil je elkaar leren kennen en hopelijk die speciale band opbouwen. Gespreksstof is daarbij belangrijk om ervoor te zorgen dat het gesprek niet stil valt en om connectie met elkaar te maken.

In de meeste gevallen praten mannen te veel over zichzelf. Juist door je in een ander te interesseren maak je veel meer vrienden. Vaak is dit ook het favoriete onderwerp van je date.

Wie kent jezelf nu meer dan jezelf? Leer de ander kennen door daar de focus op te leggen. Dit begint met vragen te stellen. Zoveel tot je geen vraag meer weet. Hiermee toon je interesse in je datepartner.

De standaardvragen ben je vaak gauw doorheen zoals waar kom je vandaan, wat voor werk doe je etc... Je bent er vrij snel doorheen, maar ze zijn ook zo standaard dat dit te verwachten is en saai is.

Ga altijd de positieve kant op in een gesprek en nooit aan wat je niet leuk vindt of waar je je aan ergert aan bijvoorbeeld je werk. Praat vooral niet over ex-relaties en politiek.

Ideale gespreksonderwerpen zijn de vragen waarmee je een verhaal als antwoord krijgt of die connectie opbouwen. Zoals ‘hoe ziet jou ideale dag eruit?’. Simpel antwoorden met ja of nee gaat dan niet. Je krijgt hiermee ook meer dieptegang in het gesprek en je date partner.

Mooie gespreksonderwerpen zijn levensvragen, films en muziek, eten, familie, reizen, vrije tijd, (verborgen) talent.

Zo heb je een aantal gespreksonderwerpen voor je date die het ijs breken.

Een aantal voorbeelden van interessante levensvragen zijn:
'Wat is je grootste prestatie die je tot nu toe bereikt hebt in je leven?',
'Wat is jou prachtigste herinnering/moment?',
'Wat is het waar jij van droomt of nog nooit gedaan hebt maar graag wilt doen?'.

Probeer zoveel mogelijk je vragen op een unieke positieve manier te stellen, dus in plaats van ‘wat voor werk doe je’ vraag je naar haar droombaan die ze graag wilt/wilde hebben als alles mogelijk is.

Hoe verleid je een vrouw?

Bij een date draait het niet alleen om kennis met elkaar te maken. Je wilt tenslotte meer met elkaar het zij een relatie of seks. Hierbij gaat het erom dat je een vrouw durft te verleiden. Je moet dus ook een beetje flirten en haar plagen. Belangrijk is dat dit op de juiste manier gebeurd zodat je niet verkeerd overkomt.

Oogcontact is waar het mee begint. Kijk haar iets langer aan dan normaal en comfortabel voelt. De eerste verleiding en interesse kun je hiermee zetten.

Vrouwen houden van complimenten. Geef haar complimenten die je oprecht meent en concentreer je hierbij niet op haar fysieke uiterlijk, maar innerlijke schoonheid zoals haar karakter en persoonlijkheid.

Plaag haar een beetje op zo’n manier dat je haar in verlegenheid brengt. Dit kan met iets geks. Meisjes plagen is namelijk kusjes vragen. Ook is het niet verkeerd om jezelf in verlegenheid te brengen. Dit kan ze namelijk heel schattig vinden.

Besteed vooral aandacht aan wat ze zegt en geef haar het gevoel dat ze het middelpunt is van alle aandacht. Flirten is een essentieel onderdeel bij een succesvolle date en zorgt dat je vrouw verleidt. Hoe je flirt kan je zelf bepalen, maar wees wel tactisch.

Zoenen op de eerste date

Voor mannen betekent zoenen op de eerste date een succesvolle date. Vindt er geen zoen plaats op de eerste date is de kans groot dat ze jou niet als lover ziet oftewel 'we kunnen gewoon vrienden blijven'. Ook hangt het af van jou persoonlijkheid en die van je datepartner.

In de meeste gevallen gebeurd het aan het begin van de date en op het laatst bij het afscheid. Dit kan simpel zijn met één of drie kussen op de wang. Ga je iets verder dan zoen je haar op haar lippen vaak als je al in gesprek bent met elkaar, bij het afscheid. Met zoenen op de eerste date maak je je intenties duidelijk.

Als alle signalen tijdens de date positief zijn dan is het moment aangebroken om voor die zoen te gaan. Er zal een moment zijn dat je dit zelf wel voelt. Vaak een ‘overrompelende’ zoen. Doe dit rustig aan en gebruik je handen op de juiste manier. Je weet snel genoeg of je eventueel kunt overstappen naar tongzoenen als haar mond verder open gaat en anders bewaar je het voor een volgende keer.

Met zoenen creëer je vaak meer dan alleen maar een gezellige tijd met elkaar. Zoenen op de eerste date is een ideale manier om te ontdekken of die klik er is. Vooral als het tussendoor gebeurd zorgt het daarna voor een heel andere dynamiek in plaats van wachten tot het einde. Sommige geven liever de voorkeur aan een knuffel bij afscheid op de eerste date. 

Tips om een date te krijgen

Voordat je op date kunt gaan moet je er eerst één vinden. Hoe krijg je een date is vaak de vraag die gesteld wordt. In ieder geval ga je geen date te krijgen door op de bank te zitten en af te wachten. Hier enkele tips om een date te krijgen.

Je eigen kring
Het makkelijkste is om te beginnen in je eigen kring. Schakel je familie, vrienden, vriendinnen en kennissen in. Vraag of zij iemand kennen die vrijgezel is en open staat voor een blind date met jou. Het is misschien best eng, maar zij kennen jou en weten wellicht iemand die bij jou past. Voor de ander die op blind date met jou gaat zal dit net zo spannend zijn.

Online daten
Lukt het niet om een date te krijgen via je eigen kring? Geen zorgen er zijn nog genoeg andere opties. Online daten biedt ontzettend veel mogelijkheden. Er zijn vele relaties en liefde ontstaan via een datingsite. Schrijf je in op een datingsite die jou voorkeur heeft. Bekijk onze sectie datingsites voor een overzicht.

Om die date te regelen moet je wel een beetje moeite doen. Het begint met het contact leggen en na uiteindelijk een beetje gemaild en gechat te hebben dien je vooral niet te vergeten om de vraag te stellen voor een leuke date.

Date met een Datingapp
Een andere mogelijkheid om een date te vinden is via een datingapp. Een populaire datingapp is bijvoorbeeld Tinder. Door te swipen kun je aangeven wie je wel en niet leuk vindt en als de ander jou ook leuk vindt heb je een match en is het een goed idee om op date te gaan met je match.

Ook zijn er andere datingapps die je kunt gebruiken. In de meeste gevallen zijn de datingapps gratis voor de basisfunctionaliteit.

Speeddaten
Met speeddaten heb je gegarandeerd meerdere dates op een avond. Schrijf je in bij een speeddate om direct te beginnen met daten.

Dit zijn enkele mogelijkheden uiteraard dien je jezelf wel open te stellen. Hoe actiever je je opstelt en meer durft, hoe groter je de kans hebt op het krijgen of vinden van een date. Zo kun je wellicht iemand in de supermarkt tegenkomen en dan moet je haar nog te durven vragen voor een date.

Wees niet bang om een gesprek aan te knopen, dat is namelijk de eerste start voor een date.

 

Ben jij er klaar voor om met deze datingtips op date te gaan? Heb je nog geen date bekijk dan hier de datingsites om jou nieuwe date te scoren.