Dit is een van de meest gehoorde klachten over condooms. Tja, wat kunnen we zeggen? Het is net als vioolspelen: oefenen baart kunst. Of toch in ieder geval een zekere handigheid. En het omdoen van en condoom kan nog leuk zijn ook.

De prettigste manier om het condoom op zijn plaats te krijgen, is zonder twijfel een kwestie van het heft uit handen geven. De vrouw kan het condoom omdoen door haar tong te gebruiken, waarbij je penis in haar mond verdwijnt terwijl ze het doet.

Dit is de techniek: je partner neemt een uitgepakt condoom en zet het als een hoedje op de eikel. Vervolgens maakt ze een ‘o’ met haar mond. Het is van belang dat ze haar tanden bedekt met haar lippen om het condoom niet te beschadigen. Vervolgens duwt ze het condoom over je penis, waarbij ze haar tong gebruikt om het rubbertje langs de randen af te rollen. Als je partner hiertoe bereid is, zullen je klachten over gehannes zeker tot het verleden behoren. Verder kan je partner helpen om de aandacht af te leiden van wat je om handen hebt, door andere delen van je lichaam te strelen.

Overigens mannen blijken ongeduldiger dan vrouwen. En aangezien je niet perse twee paar handen nodig hebt om een condoom af te rollen, kun je deze taak misschien maar het best delegeren. Indien je je techniek door oefening wilt verbeteren, is het van belang te oefenen onder min of meer reële omstandigheden. Experimenteren in de badkamer bij fel tl-licht is een slechte voorbereiding op de werkelijkheid: je performance is gedoemd te mislukken in een slaapkamer met gedimd licht, overal onhandige lakens en een vrouw die in je oor hijgt en wel dertig handen lijkt te hebben.

Wie moet je helpen met het condoom?