Ons wordt wel eens verweten dat we hem achterna of ermee denken: de penis. Inderdaad, hij is misschien wel ons belangrijkste lichaamsdeel. En dat willen we graag zo houden ook. Hier zijn enkele dingen die je er dan ieder geval nooit moet doen.

De penis onder de duim proberen te houden:

Bekend gegeven: je wordt ’s ochtend wakker met een tentpaal in je boxershorts en moet dringend naar de wc. Naar beneden duwen dan maar. Slecht idee! Of je nu voor de toiletpot staat of jezelf in een strakke spijkerbroek probeert te persen: neerwaartse druk op een erectie penis uitoefenen is altijd een slechte zaak. Dit kan beschadiging aan de wanden van de zwellichamen in je penis veroorzaken, een zogenoemde penisfractuur. Een penisfractuur kan er voor zorgen dat hij kromtrekt wanneer je een erectie krijgt. Verstandiger is het dus om te wachten tot een erectie is weggeëbd voordat je je penis in allerlei bochten wringt.

De penis dwingen tot seks:

Net zoals vrouwen reageert je penis niet goed op pogingen hem ‘onvoorbereid’ tot seks te bewegen. Wanneer je met je penis in niet volledige erectie staat te penetreren of stoten loop je een grote kans op buigingen en kromtrekken. Het risico bestaat daarbij dat je de zwellichamen, het sponsachtig weefsel dat volloopt met bloed bij een erectie, beschadigt.

De penis laten gebruiken als skippybal

Jij en je partner zijn lekker bezig wanneer hij plotseling ‘ontspoort’ en je een duidelijk hoorbaar gekraak hoort, gevolgd door de meest verschrikkelijke pijn die je je kunt voorstellen. De penisfractuur, waarschijnlijk het meest voorkomende peniskwetsuur, treedt in dit geval op wanneer hij knakt op haar schaambeen. Het standje waarbij een penisfractuur het meest optreedt, is dat waarbij de vrouw bovenop zit met haar gezicht naar je voeten gericht. Beter is het om dit standje achterwege te laten. Het is vaak beter even terug te trekken voor je haar optilt of op andere manieren van houding verandert. Penisfractuur zijn duidelijk te merken, je geslachtsorgaan is gezwollen en rood of zelfs paars aangelopen, als een soort courgette. Het is belangrijkste is dan om zo snel mogelijk naar de EHBO te gaan en je in het ziekenhuis te laten opereren.

Zij weet wel raadt met je edele delen