Op een ochtend heeft ze ja al meerdere signalen gegeven voordat jullie zelfs maar hebben ontbeten. Het is tijd om er een punt achter te zetten. Wees alleen niet te hard; ze heeft nog een aantal leuke vriendinnen die je mee uit kunt vragen. Hier zijn een paar manieren om haar vriendelijk de deur uit te werken.

  1. Imiteer een overslaande plaat. Spreek met haar alleen af, en vertel haar keer op keer waarom je er een punt achter wilt zetten. Luister vriendelijk naar haar reactie en begin opnieuw. Ze zal doorkrijgen dat het je menens is.
  2. Lees je verhaal voor. Schrijf een lange, sentimentele brief ( in de ik-vorm, heb het niet over ‘jij’ of ‘wij’) en lees die hardop aan haar voor. Dat voorkomt dat je zonder tekst komt te zitten en weerhoudt haar ervan je in de rede te vallen.
  3. Maak het probleem wederzijds. Het zal voor jullie allebei minder zwaar vallen als zij meehelpt de stekker eruit te trekken. Zorg dat je minstens één goed reden hebt waarom jullie niet samen kunnen blijven en melk die flink uit. “Dit werk niet, vind je ook niet?”
  4. Doe het ‘oog in oog’. Tenzij het absoluut onvermijdelijk is, maak je het nooit uit via de telefoon (of whatsapp, e-mail, instagram of facebook - messenger) Dat doen alleen lafaards.

Pak lekker hier de draad op