Waarom vrouwen verslaafd zijn aan parfum

Net als vrijwel alle andere zoogdieren hebben vrouwen een scherper reukvermogen dan mannen. Dat is de reden dat ze het altijd ruiken wanneer we gedronken hebben of het parfum van een andere vrouw om ons heen hangt. Omdat ze zich meer bewust zijn van geur, zijn ze ook geneigd zich meer druk te maken over hoe ze zelf ruiken.

Waarom ze teennagels rood lakken

Rood is de kleur van bloed. Wanneer het bloed zichtbaar wordt onder de huid en nagels, duidt dat op een verhoogde hartslag en dus op opwinding. Rode blossen, rode lippen. Rode teennagels hebben bovendien een maskerende functie: als ze gelakt zijn, kun je eventuele tekortkomingen of vreemde afwijkingen enigszins verhullen.

Waarom ze hun benen over elkaar slaan

Daarvoor zijn twee simpele redenen:

1. Er hangen geen vreemde aanhangsels – zoals penis, en scrotum – tussen de benen van een vrouw. Dat maakt deze houding een stuk aangenamer.

2. Vrouwen willen graag oogcontact met ons als we met ze praten.

Waarom ze gelukkig worden van chocola

Zijn ze allemaal drugsverslaafd? Het zou kunnen: in chocola zitten allerlei stoffen die in grotere hoeveelheden strafbaar zouden zijn, bijvoorbeeld het XTC lijkende fenyletheenamine. Belangrijker is dat vrouwen meer van zoetigheid houden en mannen meer van vlees. Dit verschil kan ontstaan zijn in de oertijd. Doordat mannen op vlees jaagden en de vrouwen onder andere noten, bessen en ander fruit verzamelden.

Waarom ze gefascineerd zijn door ons achterwerk

Ze geven het zelden toe maar ze doen het wel degelijk: kijken naar billen. Mannen met een breder achterwerk hebben over het algemeen meer vrouwelijke hormonen dan mannen met een smal kontje. Mannen met meer vrouwelijke hormonen zijn over het algemeen minder vruchtbaar en minder dominant. De uiterlijke kenmerken die bepalen of wij iemand aantrekkelijk vinden, zijn een overblijfsel uit de oertijd toen alles nog draaide om succesvolle voortplanting.

Nog meer vrouwen feiten