Controleer je hele huis op vuil, stof en foto’s van vriendinnetjes van vroeger. Een opgeruimde huis geeft haar het gevoel van welkom te zijn.

Zet muziek op. Kies voor het begin van de avond voor levendig muziek.

Doe alles wat verwacht wordt: neem haar jas aan en kus haar op de wang. Doe in geen geval een poging om gelijk een potje te tongzoenen. Zorg dat zij niet de indruk krijgt dat je op seks uit bent. Geef haar een compliment als jullie richting huiskamer lopen.

Laad niet de verdenking op je dat je haar dronken wilt voeren, dus zeg dat je koffie, thee, water of fris in de aanbieding hebt.

Geeft haar een rondleiding door je huis. Daardoor bevindt zij zich niet langer op geheel onbekend terrein en zal zij zich sneller op haar gemak voelen. Laat haar je slaapkamer zien, maar leg er niet de nadruk op. Keer terug naar de huiskamer. Vraag haar een nieuwe CD op te zetten. Terwijl jij naar de keuken gaat, kan zij je huiskamer aan een ander onderzoek onderwerpen: foto’s bekijken, je boekenkast doornemen etc.

Nodig haar uit om je te komen bewonderen, terwijl jij in pannen roert en ingrediënten aan mootjes hakt. Zo kan ze zien dat je een man bent met vele verborgen talenten. Laat haar iets proeven. Gebruik dezelfde lepel om zelf te proeven.

Steek kaarsen en dim het licht, klinkt cliché, maar de praktijk wijs nu eenmaal dat het werkt.

Toon belangstelling in haar en geef haar de ruimte om veel over zichzelf te vertellen. Als jullie allebei zijn uitgegeten, stapel je de borden op en schuif je ze eenvoudigweg terzijde. Ga nu niet als een bezetene opruimen en schoonmaken dat doorbreek je romantisch sfeer.

Schuif je stoel richting de hare. Blijf belangstelling tonen, blijf luisteren. Stel voor een glas likeur te drinken en verhuis naar de bank. Zet het gesprek voort.

Zet een nieuwe CD op, te weten Let’s get it on van Marvin Gaye. Laat zij zich zo meteen mee naar bed voeren of gaat ze liever naar huis? Vermijd iedere vorm van druk.

Als het nummer is afgelopen is het tijd voor de volgende stap. Neem haar bij de hand en fluister om mee naar de slaapkamer te gaan. Wil ze niet mee? Geen probleem. Blijf in ieder geval niet aandringen. Verontschuldig je hoffelijk voor je ongeduld. Bied aan haar naar bus, trein of huis te brengen en zorg voor een nieuwe afspraak. Gaat ze wel mee? Ver excuseer je dan zonder nadere toelichting. Zij snapt zo wel dat jij even de badkamer induikt. Poets je tanden en was je gezicht.

Wees niet te ambitieus met ingewikkelde posities en dergelijke. Kies voor langzaam, gepassioneerd en vol overgave.

Suggereer niet dat ze beter kan opstaan omdat ze anders de laatste bus naar huis mist. Verklaar haar niet je onvoorwaardelijke liefde. Neem haar in je armen en val in slaap.

De perfecte avond