Experimenteren in bed geeft niet alleen het sexleven een boost, maar zorgt er ook voor dat je vrijer met seks omgaat. Hier lees je hoe je kunt experimenteren met seks.

Wat vinden vrouwen over experimenteren met sex

Sommige vrouwen zijn, hoewel ze dromen van een experimentje, toch bang dat je haar een slet vindt wanneer ze spannende technieken op je gaat uitproberen.

Om dit toch soepel te laten verlopen is het verstandig om een vrouwenblad te kopen. Er is maar een manier om aan de ouderwetse moraal te ontkomen: duidelijk laten blijken dat je haar juist een droomvrouw vindt, als ze op zoek gaat naar nieuwe manieren om jou en haarzelf een plezier te doen.

Merk je dat ze daadwerkelijk een nieuwe aanpak op je oefent, ga er dan ook meteen positief op in en moedig haar aan. Op dezelfde manier waarop wij je deze tips over vrouwen uitleggen, doen vrouwenbladen dat natuurlijk ook met tips over ons. Schuif daarom subtiel een vrouwenblad onder haar kussens waar een interview met haar favoriete schrijver in staat, bijvoorbeeld een artikel over de gevoelige plekken van de man.

Het juiste moment

Ook vrouwen willen graag meer experimenteren in bed. Ze weten alleen niet altijd hoe ze dat aan hun liefje onder de aandacht moeten krijgen.

Een intieme setting is de ideale optie om te praten over seks. Het is toch makkelijker in bed, dan tijdens het eten in de keuken. Als je dit inbeeld dan weet je wanneer het juiste moment is aangebroken. 

Begin altijd met wat je leuk vindt en daarnaast ook weleens wilt proberen of mee wilt experimenteren. Geef het altijd een positieve insteek. Heb respect voor elkaar en begrijp dat een nieuw idee altijd tijd nodig heeft om aan te wennen.

Communicatie is essentieel

Een goed seksleven begint met communiceren. Vroeg of laat moet je het idee aan je partner opperen om te kunnen beginnen met experimenteren. Er is altijd wel een goede middenweg te vinden, maar daarbij is communicatie de key.

Pak het smooth aan. Wat voor de ene opwindend is kan voor de ander een totale afknapper zijn. Laat je hierdoor vooral niet afschrikken. Zeggen wat je wilt is de eerste stap. Probeer wel in te schatten hoe je partner hierop zou kunnen reageren en ga zelf vooral geen aannames maken. 

 

Meer plezier en spanning

De beste ervaring opdoen met sex is door te experimenteren.

Op deze manier weet je wat goede seks is en wat je wel en niet lekker vindt. Door eens wat anders te doen oftewel te experimenteren zul je zien dat de seks beter zal worden.

Schaam je er niet voor als je niet alles weet. Je hoeft niet alles te weten, maar kunt jezelf wel erin verdiepen. Jong of oud, je kunt altijd kennis opdoen. Wees gerust jij bent niet de enigste die niet alles weet.

Zou je in je comfortzone willen blijven als je weet dat daarbuiten veel meer plezier te beleven valt? Met name het niet durven zorgt voor een belemmering. Durf erover te praten en wees niet bang om te experimenteren. De angst hiervoor is helemaal niet nodig. Je kunt nog altijd terug gaan naar voorspelbare seks. Met de tijd kunnen seksuele voorkeuren veranderen. Er zijn genoeg redenen om vernieuwing op te zoeken voor meer spanning en opwinding.

Tips voor experimenteren met seks

Wil je je seksleven opfrissen en de eerste stap zetten? Hier hebben we een aantal tips voor hoe je kunt beginnen met het veranderen van je seksleven.

Probeer een ander standje
Vaak doen we alleen dezelfde seksstandjes welke vanaf het begin zijn ontstaan in de relatie. Ze zijn veilig en fijn, maar op den duur is de opwinding minder. Een nieuw standje uitproberen kan zorgen voor meer opwinding. Bekijk onze blog sexstandjes voor meer ideeen.

Andere plek
Nieuwe inspiratie en passsie kun je ook beleven door op een andere plek te vrijen. Dit kan op een andere plek in huis zijn, maar ook een andere locatie zoals een hotel of de buitenlucht.

Speeltjes
Een andere aanvulling kan zijn door te experimenteren met speeltjes.

 

Experimenteer, lach, durf en fantaseer! Kortom experimenteren zorgt dat je meer gaat genieten van sex. Iets nieuws uitproberen brengt ook een gevoel van spanning mee en dat is hartstikke gezond.