In de vrouwen – top 100 ‘Romantische Dingen Die Mannen Doen’ komt kruipen en smeken niet voor. Een kruipende man is geen gezicht.

‘Ik heb alles geprobeerd om mijn ex terug te krijgen’. ‘Razen, tieren, bloemen sturen, ik heb zelfs een gedicht geschreven. Het gedicht gaf ik haar samen met twee kaartjes voor een voorstelling waarin onze favoriete acteur speelde. Het resultaat: zij ging naar Ibiza met haar vriendje, de kaartjes gaf ze aan een kennis en ik zat alleen thuis.’ Als Piet nu terugblikt op zijn aanpak, zegt hij: ‘Ik was zo makkelijk te krijgen op het pathetische af. Daarom was ze niet geïnteresseerd. Ik was geen enkele uitdaging meer.

Smeken, huilen, boos worden het is allemaal weinig overtuigend. Want terwijl jij denkt dat je alles uit de kast haalt, wijst niets in je gedrag erop dat je haar begrijpt of dat je bereid bent voor haar te veranderen. Je wilt haar wel terug, maar wekt de indruk dat je je nooit hebt afgevraagd waarom zij eigenlijk is weggegaan. En dat is nu juist wat zij wil horen. Maak haar duidelijk dat je begrijpt waarom ze is weggegaan en zet uiteen dat je de redenen voor haar vertrek hebt weggenomen.

Zij begrijpt je verdriet