Als ik een orgasme bereik tijdens het voorspel, dan zijn mijn genitaliën optimaal geprikkeld en is de kans groter dat ik tijdens de geslachtsdaad opnieuw tot een hoogtepunt kom. Dat wil niet zeggen dat ik klaarkomen als de belangrijkste vorm van seksuele bevrediging beschouw. Maar natuurlijk vind ik het wel fijn als het gebeurt.

Slechts 29 procent van de vrouwen krijgen altijd een orgasme tijdens seksueel contact met hun vaste partner. Het percentage vrouwen dat puur klaarkomt door het neuken ligt nog lager. En vergeet niet dat het bereiken van een orgasme bij een nieuwe partner nog moeilijker is omdat je dan nog niet zo goed van elkaar weet wat je prettig vindt. Maar ook omdat ik het dan vaak niet aandurf om mezelf helemaal bloot te geven. Tijdens een one night stand zal ik bijvoorbeeld niet snel vragen of hij met mijn clitoris aan de slag wil, terwijl dat voor mij wel het meest effectieve manier is om een orgasme te bereiken. Maar een man moet wel weten wat hij moet doen. Er zijn mannen die zo blij zijn dat ze de clitoris kunnen vinden, dat ze dit orgaantje veel te enthousiast te lijf gaan. Die weten dan niet dat de clitoris uiterste gevoelig is en directe aanraking heel pijnlijk kan zijn.

De meeste vrouwen vinden het prettig wanneer een man de omgeving van de clitoris zachtjes masseert en het plekje vindt waar een vrouw bij aanraking het hevigst op reageert. Een beetje spuug kan daarbij goed van pas komen, want hoe soepeler de vinger beweegt, hoe prettiger het voor een vrouw voelt. Een man moet ook weten dat als hij zijn vinger maar een fractie verschuift, de opwinding kan verminderen. Daarom is het van belang dat hij goed blijft letten op mijn lichamelijke reacties.

De meeste dames juichen de inzet van tong, lippen en tanden toe en vinden het heerlijk als je hen overal zoent, bijt en likt. Maar van uitgebreide orale seks kunnen ze pas optimaal genieten als ze je beter kennen.

Lekkere seks