Je libido of verlangen naar sex wordt minder. Geen ochtenderecties, geen reactie op erotische films, en als er een erectie tot stand komt is deze van slecht kwaliteit en houdt deze niet lang stand. Er kunnen verschillende oorzaken waarom je niet of nauwelijks een erectie krijgt.

Vaak kan de oorzaak zijn dat het tussen je oren zit. Het is heel goed mogelijk dat er stressfactoren zijn waar je je niet van bewust bent. Hoe meer stress, hoe minder plek in je hoofd voor sexuele zaken, hoe minder zin je hebt.

En als je dan toch aan de gang gaat, doe je dat meer vanuit je verstand dan vanuit je geilheid. En in dat geval is het heel normaal dat je geen goede, volledige erecties krijgt, je bent immers niet geil genoeg. Je lul laat je als het ware weten dat je er op dit moment niet aan toe bent.

Heb je er toch geen goed gevoel bij dan kan je altijd een afspraak maken met je huisarts die kan je testosterongehalte nakijken, dat je geen lekkende ader hebt of iets anders.

Mocht het alsnog blijken dat stress de oorzaak is, zorg er dan voor dat je dit oplost en maak tijd voor de seks en ga aan de slag. Voordat je het weet ben je 90.