Er zijn mannen die moeite hebben met klaarkomen tijdens het neuken omdat ze gewend zijn om te masturberen. Bij zelfbevrediging hebben ze alles letterlijk zelf in de hand, tijdens de penetratie zijn ze afhankelijk van de druk die haar vagina uitoefent. Als die onvoldoende is naar je smaak, kan dat ontaarden in uren ‘pompen’ zonder resultaat. Nou is te snel niet leuk, maar te langzaam kan op den duur ook heel slaapverwekkend worden.

Tip van Hotlinks:

Je partner kan met wat simpele oefeningen haar bekkenbodemspieren leren aanspannen. Daarmee kan zij de druk rond de penis enigszins verhogen. Probeer ook eens samen te masturberen, terwijl je naar haar kijkt. Daarnaast kan het helpen om jezelf een meer penisvriendelijke masturbatietechniek aan te leren, die een realistischer nabootsing van de penetratie biedt.

Smeer je handen in met glijmiddel. Leg je handpalmen tegen elkaar en vorm zo een buisje waarin je de penis heen en weer laat glijden, door uitsluitend je bekken heen en weert te bewegen, je handen blijven stil. Een prima training om jezelf beter te laten reageren op de subtiele aanpak.

Begin te masturberen