Niemand wordt op een dag wakker en denkt: vandaag ga ik verliefd worden op iemand met wie ik niet mijn bed/voordeur/eettafel/leven deel. Zoiets overkomt je. Betekent dit dat je een slecht huwelijk hebt? Nee hoor, niet per se. Het een kan volledig losstaan van het ander.

Het is logisch dat de allesverzengende verliefdheid en passie die je vroeger voor je vrouw voelde, in de loop der tijd plaats heeft gemaakt voor iets anders, iets wat weer mooi en bijzonder is op een andere manier.

Uit onderzoek is gebleken dat als mannen vreemd gaan er wel degelijk iets mis is in een relatie. Maar liefs 80% van de mannen die er werden ondervraagd gaf aan dat het hen in eerste instantie helemaal niet om de seks te doen was.

Deze mannen gaven aan dat er in de loop der tijd een emotionele kloof was ontstaan tussen hen en hun vrouw, en dat ze zich lang niet altijd gewaardeerd voelden. Dat ze kleine, liefdevolle gebaren misten. En dat zorgde ervoor dat ze het buiten de deur zochten.

Als jij verliefd bent op een ander, doe dan even een stapje terug en vraag je af hoe dat kan. Is deze nieuwe vrouw echt zo geweldig? Is het lust? Zou je een toekomt met haar willen, en ben je bereid om daar veel voor op te geven? Gaat het echt om haar, of mis je iets in je huidige relatie? Hoe vaak zegt je partner nog hoe verliefd ze op je is? Zeurt ze alleen maar, en zo ja: hoe onterecht of terecht is dat? Geef je haar weleens onverwachts nog een stevige, passionele beurt of is het een keer per maand op vrijdagavond?

Hoe lastig het ook kan zijn, het loont om jezelf eerst een paar eerlijke vragen te stellen voordat je dingen doet waar je misschien later spijt van krijgt.