Flirten we doen het allemaal, bewust en onbewust. Wat flirten nu inhoud en hoe je het doet lees je hier. Met deze tips kun je zelf ook nog beter leren flirten.


Leren flirten

Wat is flirten? Flirten is voor zowel mannen als vrouwen en ja, je kan het ook leren. Bij flirten draait het altijd om plagen, uitdagen of humor. Zolang je één van deze facetten verwerkt met wat je zegt dan ben je aan het flirten. Het belangrijkste gaat hierbij om hoe je het zegt en niet zozeer wat je zegt. Non-verbale communicatie is namelijk het belangrijkste waar een vrouw op let.

Het is simpelweg een spel waarbij je de ander een goed gevoel geeft. Soms heeft het een doel, maar het kan ook helemaal geen doel hebben. In de meeste gevallen flirten we van nature (onbewust). Bijvoorbeeld je lacht even naar de ander of je spiegelt de ander. Door alert te zijn op je eigen flirtsignalen kun je hierin oefenen.

Non-verbaal flirten

In de meeste gevallen begint flirten met non-verbale communicatie oftewel we zenden flirtsignalen uit met ons lichaam. Lichaamstaal is uitstraling. Hoe je je lichaam gebruikt bepaalt ook hoe lekker je in je vel zit.

Het tot stand brengen van oogcontact is een belangrijk non-verbaal signaal. Het is een veilige en effectieve manier om contact te leggen en laten zien dat jij die persoon leuk vindt en ook erachter te komen of die ander jou ook leuk vindt. Als het ‘oog-flirtspel’ eenmaal goed verloopt is het makkelijker om een praatje te maken.

Bij succesvol flirten vindt toenadering plaats. Je komt telkens dichter bij elkaar in de buurt. De persoonlijke / intieme ruimte wordt dan betreden zonder terugtrekkende beweging. Daarbij speelt ook het aanraken een belangrijk onderdeel. Vaak hebben vrouwen de neiging om hun heupen of gezicht met hun vingers aan te raken.

Het wordt al een stuk intiemer op het moment dat we elkaars handen aanraken. Van te voren vindt altijd wat meer algemenere aanrakingen plaats. Op deze non-verbale manier wordt er als het ware toestemming gevraagd.

Uit onderzoek is ook gebleken dat de manier waarop je een boodschap met je lichaamstaal aflevert tot wel vijf keer effectiever is dan dat je het zegt met bijvoorbeeld een openingszin.

Vrouwen versieren door te flirten

Het begint allemaal met flirten. Iedereen kan er goed in worden. Flirten is het geheim van aantrekkingskracht en jawel vrouwen houden van mannen die flirten. Het zorgt ervoor dat mannen met zekerheid overkomen en is een stukje ‘mannelijkheid’.

De grootste fout die mannen maken is je te snel te behoeftig maken en dan kom je ‘needy’ over. Vrouwen die voelen dat. Continue op zoek naar goedkeuring. De combinatie van mannelijkheid en flirten zorgt ervoor dat een vrouw je wilt hebben. Het creëert die connectie.

Iedereen kan vrouwen versieren zolang je van binnenuit zelfverzekerd bent en zo zul je dan ook overkomen. Twijfelachtig overkomen zorgt voor onzekerheid. Dat is ook te zien aan je overkomen. Het straalt dan geen mannelijkheid uit. Kortom het begint met je lichaamstaal waarmee je flirt.

Flirten met WhatsApp

Ook als je gaat appen is het belangrijk om te flirten. Flirten op WhatsApp ook als je haar nummer pas hebt gekregen zorgt ervoor dat het gesprek gaande wordt gehouden en die positieve spanning er blijft.

Bij WhatsApp gaat het erom haar te plagen met lol, en grapjes, zodat ze zich eraan blijft herinneren waarom jij zo leuk bent.

De beste en leukste berichtjes op WhatsApp zijn plaatjes. Die wekken meer emotie op dan alleen maar tekst en lokken vaak ook een reactie uit. Grappige foto’s en video’s doen het daarom ook hartstikke goed.

Gebruik niet te veel smileys, hierdoor kan je namelijk kinderlijker overkomen dan je eigenlijk wilt.

Wat je absoluut niet moet sturen zijn dingen als ‘hoe gaat het?’, ‘hoe was je dag?’, ‘ken je me nog?’ etc.. Dit zijn simpelweg saaie berichtjes waarmee je een saai gesprek krijgt zonder spanning. Het belangrijkste is dat het allemaal vragen zijn zonder dat het iets toevoegt.

Geduld is ook een schone zaak. Je zult niet altijd direct een reactie krijgen op je flirtberichtjes. Heb geduld ze kan ook gewoon druk zijn en het antwoord laat dan even op zich wachten.

Flirtsignalen van vrouwen

Tijdens het flirten worden verschillende signalen afgegeven om de aandacht te trekken. Vrouwen nemen vaak het eerste initiatief in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt. Intuïtief weten de meeste vrouwen hoe ze moeten flirten. Alleen mannen herkennen deze flirtsignalen van vrouwen niet altijd.

Hieronder hebben we aantal van de flirtsignalen die vrouwen geven op een rijtje gezet:

 

Lippen bevochtigen of lippen tuiten
Als ze dit doet zit ze te denken aan zoenen, het kan ook betekenen dat ze je wilt zoenen. Ook als ze lippenstift opzet valt dit hieronder.

Hard lachen
Ze lacht om je ook al is het niet grappig.

Glimlachen
Als ze constant welgemeend aan het lachen is kan het een indicatie zijn dat ze je leuk vindt.

Rug rechten of hol maken
Door haar rug rol te maken benadrukt ze haar lichaamsvorm en lijken haar borsten groter. Ze wil aantrekkelijk voor je lijken.

Eigen haar aanraken
Een soort van zenuwtik is dat ze haar eigen haar aan het aanraken is waarmee ze haar uiterlijk als flirtwapen inzet. Ook haar hoofd naar achteren gooien valt hieronder.

Lang en vaak oogcontact
Langer oogcontact dan normaal betekent dat ze je leuk vindt. Kortom ze is op zoek naar je aandacht.

De ander aanraken
Als ze zonder duidelijke reden je aanraakt vindt ze je leuk. Hoe intiemer de plek, hoe leuker ze je vindt.

Net iets dichterbij staan dan normaal
Ze komt dichterbij je staan oftewel ze zoekt contact met je. Vaak betekent het hoe dichterbij ze staat hoe leuker ze je vindt.

Spiegelen
Bijvoorbeeld op hetzelfde moment als de ander je glas pakken.

 

Als een vrouw één van deze signalen afgeeft wil niet altijd zeggen dat ze meteen aan het flirten is. Er is een grote kans dat het ook onbewust gebeurd en gewoon doet omdat het uitkomt.Flirten lijkt moeilijk, maar van nature heeft iedereen het in zich zitten waardoor het vrijwel onbewust automatisch gaat.