Als je jaren een vaste partner hebt, is de kans groot dat je genoegen neemt met voorspelbare seks. Zij vindt het lekker als je bovenop haar ligt, dus doe je dat ook. In de verliefde fase wil je meer uitproberen, maar als de buit binnen is, hoef je de ander niet meer te veroveren en sluipt de gewoonte erin. Toch verwacht men dat seks altijd spannend en spontaan moet zijn.

Voor een goed seksleven moet je je inspannen. Vooral stellen tussen de 25 en 40 jaar hebben problemen met sleur. De vrouw heeft minder zin, haar man dringt almaar aan, waarop zij weer gaat afhouden en zo ontstaat een vicieuze cirkel.

Hotlinks geeft je tips:

Probeer de volgende techniek om je vastgeroeste patroon te doorbreken. Houd je penetratie beter in toom. Vraag haar op haar buik te liggen, met haar benen bij elkaar. Ga op haar liggen en penetreer haar vagina van achteren. De ronding van haar billen zorgt dat je niet echt diep bij haar naar binnen kunt. En daar hebben jullie allebei baat bij. De eerst zes centimeter van haar vagina bevat de meeste zenuwuiteinden en is dus het gevoeligst. Dat deel sluit ook het strakst om je penis, omdat het opzwelt als een vrouw opgewonden raakt. Glijd eerst met je eikel heen en weer langs haar schaamlippen en clitoris en stoot dan langzaam en afgemeten naar binnen.

Oefen hier voor betere seks