De nachtmerrie onder de mannen: je apparaat wil niet meer omhoog. Wat nu! Je mannelijkheid is letterlijk van zijn voetstuk gevallen. Want een man is zijn penis. Als die het niet meer doet, wat zegt dat dan over hem? Afgang, zo snel mogelijk omdraaien en slapen. Van je vrouw hoef je ook al geen oceaan van begrip te verwachten. Zij vraagt zich af of het aan haar ligt. Vind je haar niet langer aantrekkelijk, heb je misschien een ander? Trouwens, zij moet ook niet proberen dat ding overeind te krijgen: Ga weg, afblijven, het is zo al erg genoeg.

Als je al een paar jaar samen bent kun je seksueel wel eens op elkaar uitgekeken raken. Dan heb je voor een robbertjes seks wat meer erotische spanning en prikkels nodig, en dat vraagt om meer creativiteit. Heel andere koek als je enkel losse contacten hebt, verliefdheid prikkelt nou eenmaal de fantasie.

Mannen durven vaak geen nee te zeggen als hun partner wel zin heeft. Want dat hoort niet. Een man moet altijd met een erectie paraat staan. Maar wat als je piemel, je man zijn, niet omhoog wil? Vaak zie je dat mannen dan een erectie gaan forceren. Het gaat niet meer om spontane seks, maar om het krijgen van een stijve pik. Vaak gaat dat mis, omdat een man in zo’n situatie niet opgewonden is. En voordat je het weet, kom je terecht in een vicieuze cirkel die kan leiden tot blijvende impotentie.

Mocht hij dus een keer werk weigeren, realiseer je dan allereerst dat dat de beste overkomt. Vertel dan je vrouw dat het niet aan haar ligt en ga vervolgens op zoek naar de onderliggende reden van de werkweigering. Ben je moe, staat dat zadel op je nieuwe fiets verkeerd, lag het misschien aan die vijf wodkalimes of wordt de stress op het werk je te veel? Praat erover met je huisarts. Een of twee keer bij het vrijen geen erectie is helemaal niet erg. Mits je je maar goed realiseert waar een weigering vandaan komt.

Fantasie voor je lul