Een keer vroeg klaarkomen is geen ramp. Bij vijf procent van de mannen is dit een aangeboren verschijnsel dat zich voordoet sinds de pubertijd. De prikkeloverdracht tussen hormonen en zenuwbanen zijn erg snel. Zij komen ook zo snel klaar als ze masturberen. Het zijn vaak de meer gestreste mannen, in alle opzichten snelle jongens. Ze hebben moeite om stil te staan bij hun gevoel. Het kan helpen om een anti - depressivum te slikken. Andere mannen leren pas in de loop van hun leven aan om langzaam klaar te komen. In zo een geval werkt gedragstherapie waarbij ze trucs aanleren om de zaadlozing uit te stellen.

Enkele tips van Hotlinks:

Wissel vaak van standje. Een Engelse studie toonde aan dat mannen die hun technieken variëren meer controle hebben over het moment waarop ze klaarkomen.

Sport voor het vrijen. Bij het sporten komt een flinke stoot endorfine vrij. Dat geeft een ontspannen gevoel. Als je ontspannen bent, duurt het langer voor je tot een orgasme komt.

Neuk eens voor het ontbijt. Je zenuwstelsel bevindt zich als je wakker wordt nog in een lichte sluimertoestand. Profiteer hiervan door meteen op onder haar te rollen.

Oefen hier het uitstellen van klaarkomen