Als je veel en vaak sex hebt met je vrouw of vriendin, is het gevaar groot te vervallen in een standaardaanpak. Beetje strelen, tepels zuigen, en hup, neuken. Als je lang bij elkaar bent, treedt dit soort leereffect op. Zo van: als ik dit doe, weet ik zeker dat ik dat bereik.

Om daar verandering in te brengen, moet je eerst even praten. Gewoon hardop uitspreken dat het wat jou betreft wel wat spannender kan. Breng gerust wat humor in. Vaak weet je niet eens van elkaar dat die standaardaanpak verveelt. Wie weet heeft je partner ook wel wensen die ze niet uit.

Enkele tips van hotlinks:

Schrijf elk op een aantal kaartjes vragen over sex die je de ander zou willen stellen, maar die je niet durft te stellen. En leg elkaar de kaartjes voor. Als de ander geen antwoord wil geven, hoeft dat niet. Ook een tijdje niet klaarkomen kan de fantasie weer op gang helpen. Vergeet dat orgasme eens een week of twee. En spreek dat ook samen af. Dan neem je weer de tijd om te genieten.

Een andere methode om je partner te verrassen is voortdurend je aanraking te veranderen, zodat ze nooit weet wat er gaat gebeuren. Het resultaat? Betere sex, en wellicht ook meer sex.

Begin bij haar knieholtes. Of bij iedere ander willekeurig lichaamsdeel zolang het maar niet je vaste kickstart is. In plaats van boven naar onder te werken, kun je haar bijvoorbeeld ook rondwentelen.

Doe aan vingeratletiek. De zenuwuiteinden in de huid worden nauwelijks geprikkeld als ze de richting van een streling kunnen voelen aankomen. Golvende lijnen en afwisseling in de druk die je met je handen uitoefent, zorgen ervoor dat de zenuwen in haar huid geen idee hebben wat ze te wachten staan. Streel ook lichaamsdelen die nooit blootstaan aan zonlicht, die zijn in de regel gevoeliger dan andere delen van haar huid.

Doe het nat. Door elkaar in bad of onder de douche te strelen, met de hand of met een waterdichte vibrator opent zich weer een volkomen nieuw scala aan huidprikkelende technieken.

Verbeter hier je voorspel