Als het tijd is om tot actie over te gaan, probeer dan geen groots ‘Neem Mij Toch Terug’ – gebaar te maken. Koop geen dure sieraden of auto voor haar. Op die manier onderstreep je slechts je wanhoop en dat werkt averechts. ‘Mijn ex-vriendje bracht me met vol bombarie het ene cadeau na het andere,’ herinnert Patricia zich nog. ‘Voor mij bewees dat vooral dat er helemaal niets veranderd was. Die grote cadeaus hadden niets te maken met mijn redenen om de relatie te verbreken’.

Je kunt de deur wel opengooien me een groot gebaar als je dat wilt. Maar dan moet je wel verdomd goed weten wat je daarna van plan bent. Anders blijf je achter met een bos verwekte rozen, terwijl het nu alles of niets is.

Een goed gebaar is niet in de eerste plaats een groots gebaar, maar vooral de uitnodiging voor een gesprek. Over de telefoon, overdag in een café, als het terrein maar neutraal is. Eén goed gesprek kan eindeloos veel meer opleveren dan het allerduurste cadeau.

Deze dames kosten niet zo veel