Zodra de dagen gaan lengen, gaan onze sekshormoonfabriekjes van de handrem. Hun conclusie: ’s zomers wordt ons jachtinstinct biochemische aangewakkerd.

En zo komt het dat wij mannen van april tot oktober aantoonbaar seksueel actiever zijn, meer en levensvatbaarder sperma aanmaken, hogere testosteronspiegels hebben en sterker polygaam gedrag vertonen dan in de donkere dagen.

De zomer-zin bereikt een piek in juni, met als logisch gevolg dat het volgend jaar in maar plots meer kinderen worden geboren. Deze nieuwkomertjes kunnen de eerste maanden van hun leven in vriendelijke klimatologische omstandigheden doorbrengen.

Ons bronstig zomergevoel is dus puur evolutionair bepaald. En het strand is de plek waar je dat het meest merkt. De plek waar alle factoren bij elkaar komen. Zonlicht, het warme zand onder je, de wind over je huid en vele nauwelijks verhulde vrouwenlichamen om je heen. Vooral de laatste factor is van enorm belang. Niet alleen volgens onze persoonlijke ervaring, maar naarmate de buitentemperatuur stijgt, neemt het pakket erotiserende visuele prikkels in het straatbeeld toe.

Als je maar vaak genoeg wordt geconfronteerd met prikkelende scenes, gaat de hormonenfabriek aan het werk. Een kwestie van conditionering.

Zoek je zomer maatje