Meer seks, meer uithoudingsvermogen

Eieren

Het is je derde afspraakje met de tweelingzus van Kendall Jenner. De verwachtingen zijn hooggespannen. Gaat ze straks met je mee naar huis voor de full monty? Als je strak staat van de zenuwen, is het zaak te kalmeren voordat het tijd is om je broek op je knieën te laten zakken. Wat helpt is een paar eieren bij het ontbijt op de ochtend van de grote dag. Gebakken, gekookt of zo u belieft gepocheerd, zijn eieren een rijke bron van B-vitaminen. Die spelen een sleutelrol in je zenuwstelsel. Als je leeft onder stress raakt je lichaam snel door de voorraad vitaminen B heen. Zorg dat je voldoende inneemt en je lacht de spanning weg. Zo houdt je je libido op gang en blijf je plankenkoorts de baas. Kalmte in de slaapkamer zorgt voor een ferme jongen en voorkomt een voortijdige zaadlozing.

Selderij

Toegegeven, de selderijstengel is niet het meest aansprekende levensmiddel. Lang, groen en als je een hap neemt is het net of je op knapperig water zit te kauwen. Maar grootmoeders troetelgroente staat bol van de androsteron en androstenol, twee voorlopers van testosteron. Als je op selderij kauwt, komen deze stoffen vrij in je mond en dringen door het mond- en neusslijmvlies. Daarna kunnen ze snel terechtkomen in het zogenaamde vomeronasaal orgaan, een deel van de hersenen dat is gespecialiseerd in het herkennen van feromonen, de zogenaamde sekslokstoffen. Dat geurcentrum is voor zijn werking afhankelijk van testosteron, dus als dat wordt geactiveerd, zou je gevoeliger kunnen worden voor de feromonen die het andere geslacht uitzendt. En dat kan de lust versterken.

Dus jongens, neem een lunch box met selderijstengels mee naar de kroeg en snuffel eens flink aan de aanwezige dames. Dik word je er niet van, want selderij smaakt niet alleen naar niets, het bevat ook even weinig calorieën. Het enige dat je kunt oplopen is een blauw oog.

Vanille-ijs

Als het op seks aankomt is ijs de nectar van de goden, want het zorgt voor een flinke dosis uithoudingsvermogen. Omdat het gemaakt is van zuivel bevat het veel fosfor en kalk, twee mineralen die betrokken zijn bij de energieopbouw in je spierweefsel. Daarnaast zorgt kalk ook nog eens voor een intenser orgasme, want de spieren die voor de ejaculatie zorgen, hebben net als alle spieren calcium nodig om op spanning te komen en stevig te kunnen samentrekken.

Kalk is belangrijk voor het communiceren tussen de cellen. Het speelt ook een rol bij de aanmaak van sperma en zaadcellen.

Neem vooral vanille-ijs, uit onderzoek is gebleken dat mannen ontspannen zodra ze vanille ruiken. Remmingen en nervositeit worden minder.Houdt de volgende blogs in de gaten als je een dertiger of veertiger bent voor je persoonlijke voedingsplan voor betere bed prestaties.Test hier je uithoudingsvermogen