Alles wat je wilt weten over orale seks. Hoe werkt het nu precies en vooral de tips om het goed te doen, zodat jullie allebei lekker kunnen genieten. Lees hoe je het beste elkaar oraal kunt stimuleren.

Wat is orale seks?

Om te beginnen met orale seks is het uiteraard van belang om te weten wat het nu precies is. Orale seks wordt ook wel 'cunnilingus' of 'fellatio' genoemd. Het staat bekend als orale stimulatie, waarbij de mond, handen en tong worden gebruikt om de geslachtsdelen te stimuleren voor seksuele opwinding.

Zowel bij een man als vrouw kan dit worden toegepast. Het kan als voorspel worden gedaan, maar ook als volledige seksuele handeling. Het wordt vaak beschouwd als een intieme daad die zorgt voor seksueel genot bij zowel de persoon die de orale stimulatie ontvangt als degene die het uitvoert.

Bij het uitvoeren van orale seks bij een vrouw wordt dit beffen genoemd, ook wel 'cunnilingus'. Met de mond en tong wordt de schaamlippen, vagina en de clitoris van de vrouw gestimuleerd. Bij het uitvoeren van orale seks bij een man heet het pijpen, wat hetzelfde is als ‘fellatio'. Hierbij wordt met de mond en tong de penis en ballen van de man gestimuleerd.

Een andere vorm van orale seks is 'analingus', ook wel rimmen genoemd. Dit is orale stimulatie van de anus en het perineum met de mond en de tong. Sommige mensen vinden dit plezierig vanwege de gevoelige zenuwuiteinden in dit gebied.

Wat is orale seks?

Waarom is orale seks lekker?

Orale seks kan om meerdere redenen als plezierig worden ervaren. De mond, lippen en tong bevatten veel zenuwuiteinden, waardoor orale stimulatie intens en aangenaam kan zijn. De geslachtsdelen zijn ook rijk aan zenuwuiteinden, waardoor ze zeer gevoelig zijn voor aanraking en stimulatie.

De variatie en sensatie zijn anders dan die van penetratieve seks. De subtiele bewegingen van de mond en tong kunnen een breed scala aan sensaties veroorzaken die als opwindend en plezierig worden ervaren.

Het is een intieme vorm van contact, waarbij de nadruk ligt op genot en verbinding. Het kan een gevoel van intimiteit en nabijheid bevorderen tussen partners.

Vaak wordt orale seks beschouwd als een vorm van voorspel die kan helpen bij het opbouwen van seksuele opwinding en het vergroten van het verlangen naar verdere seksuele activiteit.

Ook kan het geven of ontvangen van orale seks een gevoel van macht, genot, overgave, of vertrouwen oproepen.

Waarom is orale seks lekker?

Orale seks posities

Orale seks kan in verschillende standjes worden uitgevoerd. De meest voorkomende zijn:

Staande positie
De ontvanger staat terwijl de persoon die orale seks geeft op de knieën gaat zitten of hurkt.

Liggende positie
De ontvanger ligt op de rug terwijl de persoon die orale seks geeft tussen hun benen knielt of ligt.

69-positie
Ook bekend als standje 69. Beide partners bevinden zich op hun zij of rug, met hun hoofden bij elkaar en hun geslachtsdelen binnen bereik van elkaars mond, zodat ze elkaar tegelijkertijd kunnen bevredigen.

Zittende positie
De ontvanger zit op een stoel of rand van het bed, terwijl de persoon die orale seks geeft op de knieën gaat zitten of hurkt tussen hun benen.

Op handen en knieën
De ontvanger gaat op handen en knieën zitten terwijl de persoon die orale seks geeft zich bevindt tussen hun benen.

Staan tegen de muur
De ontvanger leunt met zijn rug tegen de muur terwijl de persoon die orale seks geeft op de knieën gaat zitten.

Orale seks tijdens het liggen op de buik
De ontvanger ligt op de buik terwijl de persoon die orale seks geeft zich tussen hun benen bevindt.

De keuze voor een specifiek standje kan afhangen van je voorkeuren, maar ook de fysieke mogelijkheden. Sommige standjes brengen je makkelijker in extase dan anderen. De beste manier om erachter te komen is het uit te proberen. Wissel af in sexstandjes en techniek om erachter wat lekker en fijn is.

Hoe werkt orale seks bij haar?

Het uitvoeren van goede orale seks is een kunst en vraagt oefening. Er zijn vele manieren om een dame te stimuleren. Doordat elke vrouw anders is, is er geen ‘juiste’ manier.

Neem de tijd om het lichaam van je partner te verkennen en te ontdekken wat haar opwindt. Begin langzaam en bouw de opwinding geleidelijk op.

De clitoris is vaak het meest gevoelige deel van de vrouwelijke geslachtsdelen. Gebruik je tong, lippen en mond om de clitoris zachtjes te likken, kussen of zuigen. Let op de reacties van je partner om te bepalen welke bewegingen en drukniveaus ze prettig vindt.

Vergeet niet de rest van de vulva te verkennen en te stimuleren. Gebruik je tong en lippen om de schaamlippen te likken en te kussen, en vergeet ook niet om de gevoelige gebieden rond de clitoris te verkennen.

Experimenteer met verschillende technieken en ritmes om te zien wat ze het lekkerst vindt. Sommige vrouwen genieten van zachte, langzame bewegingen, terwijl anderen de voorkeur geven aan snellere en intensere stimulatie.

Voor een vrouw is orale seks oftewel beffen één van de belangrijkste factoren om tot een orgasme te komen. Met alleen penetratie zullen veel vrouwen geen orgasme bereiken.

Orale seks bij haar

Hoe werkt orale seks bij hem?

Orale seks bij hem heet pijpen en vraagt de nodige aandacht en concentratie.

Zomaar in de penis bij de vrouw in de mond is niet hoe het werkt. Ook hier gaat het om spanning en sensatie. Van langzaam en traag, opbouwend tot snel en zacht. De mond en lippen van de vrouw dienen goed vochtig te zijn en uiteraard moeten de tanden niet gebruikt worden. Dit kan namelijk niet fijn en erg pijnlijk zijn.

Bij pijpen blijft het niet alleen bij de schacht en eikel van de penis. Ook de ballen zijn gevoelig en kunnen meegenomen worden bij het stimuleren. Er bestaan verschillende pijptechnieken die de vrouw kan toepassen.

Net zoals een vrouw verschilt per man de voorkeur wat hij lekker vindt. De ene houdt van meer tong en de andere bijvoorbeeld alleen mond.

 

Waarom vinden vrouwen orale seks fijner dan penetratie?

Er zijn meerdere redenen waarom veel vrouwen orale seks fijner vinden dan penetratie. Orale seks kan de clitoris rechtstreeks stimuleren, wat voor veel vrouwen de meest effectieve manier is om een orgasme te bereiken. De clitoris is een zeer gevoelig orgaan dat rijk is aan zenuwuiteinden, en directe stimulatie kan intense genoegdoening veroorzaken.

Orale seks vereist vaak meer gerichte aandacht en sensuele aanraking van de partner, wat kan leiden tot een gevoel van intimiteit en verbondenheid. Sommige vrouwen vinden dit aspect van orale seks bijzonder plezierig en stimulerend.

Voor sommige vrouwen is orale seks een essentieel onderdeel van het voorspel dat helpt om hen in de juiste gemoedstoestand te brengen voor penetratieve seks.

Hem oraal verwennen

Meest gestelde vragen

Hier zijn een aantal veel gestelde vragen.

Wat zijn de risico’s bij orale seks?
Ook bij orale seks heb je risico op een soa, hoewel dit een stuk kleiner is dan vaginale en anale seks.

Moet ik een condoom gebruiken bij orale seks?
Er wordt altijd geadviseerd om een condoom te gebruiken om zo risico’s op een soa te minimaliseren.

Kan een vrouw zwanger worden door orale seks?
Met orale seks kan een vrouw niet zwanger worden.

Kan je een soa oplopen?
Als je zonder condoom of beflapje orale seks toepast loop je risico op een soa.

Mag je alleen je mond gebruiken?
Om optimaal orale seks te geven en voor nog meer stimulatie wordt ook geadviseerd om je handen te gebruiken. Vergeet je tong ook niet.

Kan een vrouw zwanger worden door sperma in te slikken?
Een vrouw kan niet zwanger worden door sperma in te slikken. De zaadcellen dienen in de baarmoeder terecht te komen en dit gebeurd alleen via de vagina.

Heeft een vrouw orale seks nodig om klaar te komen?
De meeste vrouwen komen niet klaar door alleen vaginale stimulatie. Door ook de clitoris te stimuleren verhoogt bij de meeste vrouwen de kans dat een vrouw klaar komt.

Kan een tandarts zien dat je orale seks hebt gehad?
Een tandarts kan niet zien of je orale seks hebt gehad.

Tips voor orale seks

Tips voor lekkere orale seks

Om extra te genieten van orale seks zijn hier een aantal tips.

Vergeet je handen niet te gebruiken

Orale seks gebeurd niet alleen met de mond. Je handen kunnen ook van grote waarde zijn om je partner te strelen op spannende plekjes. Zo kan de vrouw met haar handen de ballen van de man stimuleren en de man de vrouw extra stimuleren door met zijn vingers haar te penetreren.

Gebruik glijmiddel

Als je mond niet vochtig genoeg is of niet voldoende slijm aanmaakt, kan dit een belemmering zijn. Zo kan speeksel alleen niet altijd voldoende zijn. Glijmiddel zorgt voor extra vocht en helpt om de vagina of penis goed vochtig te houden. Zeker een uitkomst als je een droge mond hebt.

Wees voorbereid

Als je orale seks gaat ontvangen of geven kan een beetje voorbereiding ervoor zorgen dat jij je prettig voelt. Voor een vrouw kan het akward zijn om hoe haar vagina eruit ziet.

 

Ben jij klaar om iemand te verleiden voor een orale sexdate? Iedere partner is anders en kan op seksueel vlak anders in elkaar zitten, waardoor wat de één fijn vindt met orale seks nog niet wil zeggen dat de ander dit ook fijn vind. Wees niet bang om nieuwe dingen te proberen en de tijd te nemen om het te ontdekken.