Ze is net moeder geworden. De eerste maanden na de geboorte van een kind kan je vrouw in een achtbaan van op en neergaande emoties zitten. Heftige emoties en uitputting eisen hun tol. Ook de stijging van het prolactineniveau, het hormoon dat de melkproductie stimuleert, heeft een verminderde seksuele belangstelling tot gevolg. Maar een bevalling laat jou ook niet beroerd.

Het is voor mannen ook een emotionele periode, ze zijn ook doodvermoeid. Mannen kijken zelfs vaak anders naar hun vrouw na de geboorte van een kind. Soms is het moeilijk voor ze om hun vrouw niet alleen als moeder te zien, en er kan sprake zijn van jaloezie omdat het kind zoveel aandacht krijgt.

Mannen vooral niet overhaasten. Hoewel er wordt gezegd dat vrouwen zo’n zes weken na de bevalling alweer seks kunnen hebben, kost het de meesten meer tijd voor ze er lichamelijk en emotioneel aan toe zijn. Vrijen wordt vaak gereduceerd tot gemeenschap. Dat kan, kort na een bevalling, pijnlijk zijn. Als de man de rol van vader op zich neemt en steunend is, komt dat de intimiteit ten goede. Wanneer je betrokken bent en je vrouw ruimte geeft zal ze eerder open staan voor seks. Neem de tijd, bouw intimiteit op, en beperk seks niet gemeenschap maar gebruik je fantasie.

Alvast oefenen voor de seks na de bevalling