Gevarieerde seks hoe leuk is dat nou niet? Voor geweldige seks is een goede sexpositie een belangrijk onderdeel. Experimenteer met verschillende seksposities voor optimaal genot. Elk standje heeft zo zijn eigen voordelen. Hier geven we tips en advies over verschillende seksstandjes.

Seksstandjes

Nieuwe sexposities kunnen opwindend zijn, maar waar het vooral om draait is het ontdekken en verbeteren van sex. Bij goede seks draait het om het enthousiasme en het plezier en niet het vermogen om je lichaam alle kanten te verdraaien alsof je een krakeling bent.

Bij het kiezen van een sexpositie kijk je naar je eigen specifieke situatie. Hierbij kijk je onder andere naar wat je verwacht en hoopt te krijgen aan plezier en comfort samen met je partner en wat fysiek mogelijk is. Geen enkel standje is beter dan een andere. Het gaat erom wat voor jou goed voelt.

Waarom variëren met sexposities?

Mensen worden van nature aangetrokken tot seksuele variatie. In veel opzichten zijn we net als dieren. Om seks pittig en leuk te houden moeten we het veranderen en nieuwe dingen proberen. Door te variëren met seksstandjes kun je de seksbeleving voor beiden verder vergroten. Zo blijven we geïnspireerd, gemotiveerd en geprikkeld.

Voor een heet en afwisselend seksleven zijn er veel mogelijkheden om te variëren. Juist door te vernieuwen hoeft seks geen sleur te zijn. Van de vele seksposities die er zijn is er keuze genoeg om er één of meerdere te vinden die je echt leuk vindt. Zo is er voor elk wat wils als het gaat om seksposities. Door steeds te variëren en andere dingen te proberen valt er telkens iets nieuws te ontdekken.

Hoeveel seksposities zijn er?

Dit is een vraag die veel gesteld wordt en het antwoord hierop is dat er geen antwoord op is. De Kama Sutra kent vanuit het sekshandboek oorspronkelijk 64 verschillende seksposities, echter in de loop van de tijd is dit met de Westerse cultuur verdraaid en omgevormd.

Er zijn zoveel verschillende seksposities dat het proberen om ze te kwantificeren hetzelfde zou zijn als proberen alle vissen te noemen die er in de zee zijn. Zo zijn er honderden verschillende seksstandjes en worden er elke dag weer nieuwe uitgevonden door mensen over de hele wereld.

Laat je niet meeslepen door standjes, maar door orgasmes. Het is wat alle goden en godinnen van lust en liefde zouden hebben gewild.

Hoe nieuwe sekspositie uitproberen?

Ben jij er klaar voor om nieuwe seksstandjes te proberen? Ga op onderzoek uit en ga het meteen uitproberen. Neem jezelf niet te serieus. Seks is niet altijd hot, sexy en perfect zoals in de film. Het is ook gek, raar en ongemakkelijk. Dat maakt het zo leuk.

Als je alleen bent probeer dan eens een andere manier van masturberen. Lig je meestal op je buik? Probeer het dan op je rug. Als je samen bent en het missionaris standje gewend bent, switch dan eens om naar doggystyle of de cowgirl sekspositie.

Wat zijn een aantal van de meest voorkomende sexstandjes?

Iedereen heeft stiekem een voorkeur voor een bepaalde sexstandje en waarom zou je het moeilijker maken als het iets goed is. Elke standje heeft zo zijn eigen kenmerken en doel. De ene is ideaal voor een vluggertje, de andere is meer gericht op het orgasme. Hieronder een aantal van de meest voorkomende seksstandjes die we bijna allemaal lekker vinden. We beginnen met de meest voorkomende standje en dat is de 'missionaris'.

De missionaris

De missionaris is een klassiek standje en wellicht één van meest voorkomende waarop de man bovenop de vrouw ligt en de vrouw op haar rug ligt.

Er is een diepe connectie doordat je elkaar recht in de ogen kunt aankijken wat zorgt voor intieme romantiek. Ook kan je hierdoor aan elkaars gezichtsuitdrukkingen zijn wat hij of zij fijn vindt en goed met elkaar communiceren.

Binnen deze positie zijn er ook veel mogelijk om te variëren. Zo kunnen jullie benen in elkaar haken en/of jullie lichaam tegen elkaar wrijven. Het missionarisstandje is een veilig standje waarbij de man het ritme en tempo bepaalt. Het is een makkelijke houding waarbij diepe penetratie mogelijk is en daarnaast is de missionarishouding een positie waarbij hevig gezoend kan worden.

Doggystyle

Doggystyle ook wel bekend als “op z’n hondjes” is het standje waarbij de man de vrouw van achteren neemt. Beiden steunen jullie op jullie knieën en penetreert de man de vrouw langs achteren. Het is een zeer populair standje waarbij diepe penetratie mogelijk is en de uitvoering ook eenvoudig is.

Voor de vrouw verhoogt dit sexstandje de kans op een orgasme. Het voordeel van deze positie is dat jullie beide de diepte en intensiteit kunnen controleren.

Cowgirl of Amazonestandje

Bij de cowgirl oftewel de amazonehouding ligt de vrouw bovenop de man. Zij heeft alle macht in handen en bepaald het tempo en de diepte van penetratie. Voor de mannen is het een geweldig uitzicht en kan de man de handen gebruiken om de vagina of borsten te strelen voor nog meer genot.

Als het ware berijdt de vrouw de man als een ‘amazone’. In de amazonehouding worden ook weer ander delen van de vagina gestimuleerd ten opzichte van de missionaris of doggy style positie.

Orale seks standjes

Er zijn veel verschillende sex standjes die sex nog intenser kunnen maken. Hetzelfde geldt ook voor orale seks. De ideale vorm van voorspel is voor de vrouw orale seks. Hiermee komen de meeste vrouwen makkelijker tot een orgasme dan alleen vaginale seks. Ook voor orale seks zijn er diverse sexstandjes. Een van de bekendste orale standjes is standje 69.

Anale sexstandjes

Of je nu anale seks voor de eerste keer probeert, ook met anale seks kun je experimenteren met verschillende seks standjes. De meeste normale standjes zijn ook geschikt voor anale seks zoals doggystyle en de missionaris. Houdt er wel rekening mee dat je niet elk standje hiervoor kunt gebruiken vanwege bijvoorbeeld lenigheid.

Tips voor Sex Standjes

Iedereen vindt iets anders lekker. Ontdek samen welk standje voor jullie fijn is. Door juist te experimenteren en af te wisselen kom je erachter wat jullie beiden lekker vinden en houd je samen seks spannend en leuk.

Ben jij klaar om sex spannend te houden? Voor een beter seksleven en een goede relatie is afwisseling van verschillende sexstandjes een belangrijk onderdeel van goede sex. Zelfs als je een favoriet sex standje hebt, is het altijd leuk om eens iets nieuws uit te proberen.