Vrijwel elke man die een vrouw als partner heeft, denkt of zegt op een gegeven moment ‘Moet dat nou weer?’ als zijn vriendin voor de zoveelste keer begint over het feit dat hij in haar ogen te veel naar voetballen kijkt of te weinig met haar praat. ‘Daar hebben we het toch al over gehad?’ is dan de typisch mannelijke reactie. Of het nou gaat om de verdeling van de huishoudelijke taken of over het al dan niet delen van gevoelens: een probleem waar een man snel over uit is gepraat, kan een vrouw soms drie keer per dag, wekenlang, maandenlang, misschien wel jaren bezig houden. Terwijl je vrouw vindt dat ze dan een goed gesprek voert, voor haar rechten opkomt of aan de relatie ‘werkt’, heb jij waarschijnlijk het idee dat ze het voor de duizendste keer over hetzelfde heeft.

Het gezeur: ‘Waarom zit je nu al weer naar sport te kijken?’

Een gevaarlijke variant op het verwijt ‘je luistert nooit naar me’Wat je niet moet zeggen

‘Kan dit niet wachten tot de rust?’Waarom ze zo kwaad wordt

Topsport blijft de meeste mannen boeien. Welke vrouw kan hier tegen concurreren? Voor haar is jouw sportverslaving het ultieme bewijs dat zij op de tweede plaats komt.De zeurstopper

Ruim op tijd voor een belangrijke wedstrijd vertel je haar op een toon van milde spot over een collega die zo onder de plak bij zijn vrouw zit, dat hij niet naar sport mag kijken.

Maak duidelijk hoe belangrijk sport voor je is. Wijd haar in. Sommige vrouwen begrijpen de fijne details van sport niet. Stel voor om samen een wedstrijd te bekijken en zet het geluid uit, zodat ze naar jouw intelligente commentaar kan luisteren in plaats van naar die sukkel op de tv. Misschien krijgt ze er nog wel meer lol in dan jij.

Even ontspannen