Achtervolgt ze je met klachten over rondslingerden sokken, je goedaardige voetbalverslaving of je allergie voor de afwas? Dan ben je niet het enige slachtoffer. De meeste vrouwen bezorgen hun man geregeld hoofdpijn met gezever over zaken die in zijn ogen totaal onbelangrijk zijn. Hier zijn de zes ergste zeurmomenten. Met bijpassende afstopmiddelen.

Het gezeur: ‘Waarom vertel je me ook nooit iets?’

Na weer een gewone dag op je werk en weer een file die weer langer was, wil je nog maar één ding. Onderuit met een pilsje voor de buis en de blik op oneindig. Maar nee, ze vraagt je hoe het was op je werk.

Wat je niet moet zeggen. Ik vertel niets omdat er niets gebeurt is.

Waarom ze zo kwaad wordt

Mannen zien communicatie als het uitwisselen van bruikbare informatie. Niets bijzonders betekent ook gewoon niet bijzonders. Ze vraagt je eigenlijk naar je gevoel over je werk, welke gesprekken je gevoerd hebt of met welke collega’s je problemen hebt. Een dag waarop niet bijzonders gebeurt bestaat voor haar niet.

De zeurstopper

Zorg dat ze een van je vrouwelijke collega’s leert kennen en met haar bevriend raakt. Kunnen ze samen gezellig kletsen over haar en jouw werk. Of Vraag om een uurtje rust na je werk in ruil voor de belofte dat je daarna uitgebreid je dag met haar nabespreekt.

Lekker ontspannen