Het gezeur: “Waarom besteed je zoveel tijd met je vrienden?”

Zij wil graag met je uit eten en naar de film, terwijl jij al plannen hebt om de nieuwe breedbeeld-tv van je beste vriend in te gaan wijden. Al worden jullie iedere ochtend samen wakker, kijken jullie elke avond samen naar het nieuws, en poetsen jullie samen je tanden voor het slapen gaan.

Wat je niet moet zeggen

‘Ik zie je toch elke dag’.

Waarom ze zo kwaad wordt

Een vrouw heeft er van tijd tot tijd behoefte aan te horen dat ze de belangrijkste persoon in je leven is. Het is kwetsend voor haar om het gevoel te hebben dat ze op de tweede plaats komt. Het wordt nog moeilijker als je de leuke momenten met je vrienden beleeft, en met haar alleen de deur uitgaat om een nieuwe droger uit te zoeken.

De zeurstopper

Hou haar op de hoogte van wat er gebeurt op een avond met je vrienden. Je hebt er vast weinig behoefte aan naar haar beschrijving van haar yoga-uurtje te luisteren, maar zij wil graag weten wat je doet als je niet bij haar bent. Het helpt om haar op de hoogte te houden. En als ze hoort dat jullie drie uur achter elkaar Pokémon hebben zitten spelen, stop ze wel met vragen om een uitnodiging.

Onderneem samen wat spannends, minstens net zo vaak als je iets met vrienden onderneemt. Stel een plan op om iets leuks met haar te doen – een weekendje naar Zeeland of een romantisch etentje. Maak het in ieder geval opwindender dan lucifers te kopen bij de Jumbo

In de aankomende blogs krijg je nog meer strategieën om van haar gezeur af te komen.

Kom hier ontspannen