Wat te doen als je verdachte berichtjes van je partner leest. Het is beter om je partner niet meteen te beschuldigen. Als je dat doet zonder de juiste informatie kan dat erg tricky zijn. Jaloezie komt vooral voort uit je eigen onzekerheid. Misschien denkt je partner heel anders over wat wel en niet kan.

Vraag of je mag aangeven welke berichtjes jij te ver vindt gaan en waarom. Geef haar het idee dat je dit doet om jullie relatie sterker te maken. Van over en weer verwijten maken, escaleert de boel alleen maar.

Het is beter om gelijk toe te geven als je haar berichtjes leest, maak je excuses maar zeg dat je daar zorgen om maakt. Waarschijnlijk zitten jullie allebei fout. Zij met haar appjes, jij omdat je in haar telefoon neust.

Leg haar uit dat je bang bent om haar kwijt te raken. Erken dat je haar berichtjes las omdat je onzeker bent en leg dit aan haar voor. Als ze begrijpt waar je angst en jaloezie vandaan komen, zal ze haar best doen om deze situatie te vermijden. Mocht dat niet het geval zijn, en je onderbuik gevoel heeft gelijk dan houdt je relatie niet lang stand en moet je verder met je leven.