Een typische fout die door veel mannen gemaakt wordt: je neemt je voor haar niet te bellen, maar diezelfde dag nog heb je haar toch weer aan de lijn. Niet doen! Toon nu eindelijk eens een beetje karakter. Je kunt niet bedenken wat je wilt en waarom – en zij trouwens ook niet – als je de situatie niet van een afstand in ogen schouw hebt genomen.

Die afstand is niet alleen van belang voor jezelf. Het is ook zaak je ex te confronteren met jouw alom aanwezige afwezigheid. Met andere woorden: laat haar lekker worstelen met stomvervelende blind dates en slechte netflix series. Laat haar maar liters kamillethee drinken terwijl de lekke band van haar fiets geplakt moet worden en de mail niet kan worden opgehaald omdat ze niet weet hoe ze opnieuw een internetverbinding moet aanmaken nadat haar hippe laptop weer eens gecrasht is. Dat geeft haar de kans om een vergelijking te maken tussen haar leven nu – alleen – en toen – samen.

Tijd en afstand zijn nodig om er zeker van te zijn dat het een bewuste, volwassen keuze is om weer bij elkaar te komen. Door deze ruimte te creëren weet je bovendien zeker dat jullie beslissing geen paniekerig antwoord is op de dreigende eenzaamheid. Het kan weken, maanden, een jaar, soms zelf een hele relatie kosten om te ontdekken dat je haar echt wilt.

Maak kennis met je nieuwe vriendin