Veel mannen zijn over het algemeen uiterst beleefd in bed. Ze nemen uitgebreid de tijd voor het voorspel en strelen ons met eindeloos geduld. Goede zaak natuurlijk, want zo geven ze ons het idee dat het niet altijd maar weer alleen om de seks gaat, maar dat gevoel ook nog een rol speelt. Maar soms worden wij vrouwen een beetje moe van die begripvolle, lieve aanpak. Althans, als ik hier met mijn vriendinnen over praat zijn we het er altijd van harte over eens dat mannen soms te lang van stof zijn als het om de aanloop naar seks gaat.

Geloof jij echt nog in het fabeltje dat mannen net zo snel als magnetrons op temperatuur komen, terwijl vrouwen eerst een paar uur op een kookplaatje moeten sudderen? Schei toch uit! Hallo daar, je hebt te maken met moderne vrouwen, uit de 21ste eeuw: we zijn net zo druk en minstens net zo snel opgewonden als jullie. Er zijn geregeld momenten dat ik ongeduldiger ben dan mijn vriend. Ik heb dan zo’n alles verzengende zin in hem, dat ik het liefst zijn kleren van zijn lijf zou willen rukken. Hoe dat komt? Hij kent mijn zwakke plekken. Hij hoeft bijvoorbeeld alleen maar een minuutje dat kleine stukje huid tussen mijn wijs- en middelvinger te kussen en ik ben in alle staten. Waarmee ik maar wil zeggen dat een uitgebreid voorspel wat ons vrouwen betreft absoluut niet altijd een verplicht nummer is.

Speel voor Keith Sweat

Mijn vriendin Sandra, een 35 jarige actrice, kwam een keer spontaan klaar toen haar vriend onverwacht achter haar kwam staan en met een stem a la Isaac Hayes, in haar oor kreunde: awww, yeah, smooth jazz. Je gelooft je oren niet als je hoort, maar er is nog een goede verklaring voor haar reactie ook.

Het oor kanaal is extreem gevoelig voor vibraties. Oosterse sekstechnieken – waarvan sommige geheel op zangtechnieken gebaseerd zijn – hebben aangetoond dat het mogelijk is om puur door geluid klaar te komen.

‘Every breath you take..’

Ooit gedacht dat je een vrouw kunt verleiden zonder dat zij ook maar iets in de gaten heeft? Het kan. Min of meer, bedoel ik. En je hoeft haar er echt niet voor onder hypnose te brengen. Is trouwens ook een beetje lastig op de dansvloer. Want dat is je werkterrein bij deze truc. Stem tijdens het dansen jouw ademhaling af op de hare. Dat schept een fysieke band waarop ze zeer waarschijnlijk seksueel zal reageren. Dit werkt natuurlijk niet als je op zes meter afstand van elkaar staat te housen. Je moet dicht bij elkaar staan, zodat ze jouw ademhaling, desnoods je hartslag kan voelen. Het goede nieuws is dat ze er onbewust opgewonden van kan raken. Wat haar het idee kan geven dat het allemaal haar initiatief is. Kijk dus niet raar op als ze steeds dichter tegen je aan komt dansen.

Laat haar winnen

Wanneer vrouwen een gokkast verslaan, hun hartslag tien slagen per minuut hoger wordt. Bovendien: de vrouwen gaven aan dat ze een sterk gevoel van opwinding kregen. Nu hoef je niet meteen naar Las Vegas af te reizen. Haar opwinding wordt niet veroorzaakt door het geld, maar door het winnen. Dus haal een pak kaarten tevoorschijn. Of nog beter: zet haar achter je spelletjescomputer. En zorg ervoor dat ze wint. Hou het bij simpele, niet gewelddadige spelletjes die makkelijk te leren zijn, en die snelle reflexen vereisen. Uiteindelijk word jij de grote winnaar.

Sla het voorspel maar hier over