De allereerste regel: denk heel goed na voordat je daadwerkelijk iets doet met je verliefdheid. Denk even terug aan hoe het in het begin was met je eigen vrouw. Zij was ook de allerleukste en lekkerste, jullie deden het 6 keer per dag, en het was alleen maar lol en spannend.

Misschien zeurt ze tegenwoordig over vieze onderbroeken naast de wasmand, weet jij hoe ze eruitziet met ontploft haar en stoppels op haar benen, en weet je precies op welke drie dagen van de maand je ver uit haar buurt moet blijven.

Maar stel dat je je huidige relatie overboord gooit wegens knetterverliefdheid en voor deze nieuwe vrouw gaat: over een jaar, wellicht eerder zal het met haar precies hetzelfde zijn. Ook deze dame gaat op den duur piepen als je voor de tweede keer in een week met je vrienden afspreekt, ook zij praat door formule 1 wedstrijden heen. En hoewel je het je nu nauwelijks kunt voorstellen: de kans dat zij over een maand of acht nog maar een keer per maand met je naar bed wilt, is heus niet heel onrealistisch. Het is niet voor niets een cliché: het gras lijkt groener aan de overkant. Toch blijkt dat gras aan die overkant doorgaans ook vergeven van onkruid, en zitten er best wat rotte plekken in als je er een keer je grasmaaier overheen haalt.

Realiseer je dat het een heel kleine stap is om daadwerkelijk iets met haar te doen, maar dat er dan geen weg meer terug is. Want zelfs als de affaire tijdelijk blijkt te zijn, en je huidige relatie standhoudt de kans groot dat je je heel lang schuldig voelt. Hoe je het ook wendt of keert er komt altijd gedoe van is het niet met je partner dan wel met je vlam.