Regelmaat kan heel prettig en overzichtelijk zijn. Als je iedere avond om zes uur eet, hoef je niet te discussiëren over het tijdstip van het avondmaal. Maar de eindeloze reeks gewoontes die in een relatie sluipen kunnen dodelijk zijn voor de romantiek. Dus:

1. Sloffen en joggingbroek

Schiet na je werk niet meteen in je sloffen en vale joggingbroek. Trek iets feestelijks aan en test een lekker luchtje uit en schakel in een beweging de televisie of computer uit, leg de krant weg en zet muziek op.

2. Uitdijende bierbuik

Hou je lichaam enigszins in vorm. Tuurlijk houdt ze je ook van dat buikje, maar het moet niet de pan uit rijzen. Het oog wil ook wat – zeker na zoveel jaar.

3. Zes uur: etenstijd

Hang niet aan dat tijdstip. Waarom moet er direct na thuiskomst gekookt worden om klokslag zes uur het eten op tafel te hebben? Ontspan. Drink eerst samen borreltje en bespreek de dag zodat je weer weet met wie je leeft.

4. ‘Dag schat,’ zeggen en vertrekken

Voer de kus bij het weggaan en thuiskomen weer in.

5. Haar gedachten lezen

Stop ermee om voor haar te denken. Vraag wat je te vragen hebt. Misschien heeft ze negen van de tien keer geen zin om te schaken en naar het journaal te kijken – maar net die ene keer wel.

6. Geen oppas nemen

Sinds de baby er is, hebben jullie geen oog meer voor elkaar. Alleen nog voor het kind. Leer de zorg uit handen te geven, neem af en toe een oppas en trek er samen een weekend op uit.

Discreet daten doe je hier