Zelfs in de beste relaties komt vreemdgaan voor. Waarom ga je vreemd als je zo verliefd was op die ander? Zowel mannen als vrouwen gaan vreemd. De gedachte is vaak dat mannen vreemdgaan voor de seks en vrouwen voor de emotionele verbinding, intimiteit. Hoe komt het dat we een affaire hebben of juist vreemd willen gaan?

Vreemdgaan is niet leuk voor de ander. Het vertrouwen van je partner is beschaamd! Hoe kan het dat het toch gebeurd. Je verlangt naar iets intens wat je mist in je huidige relatie. Het is niet dat je huidige partner je niet meer interesseert, maar je hebt het gevoel dat er iets ontbreekt. Mensen zijn ontrouw, omdat ze intens verlangen.

Soms is vreemdgaan goed om te kijken hoe sterk je zelf bent. Kun je je gevoel, verlangen in bedwang houden. Weet jij waar je naar op zoek bent? Praat er met je partner over voordat je iets doet dat je partner kwetst en wellicht bij jezelf een schuldgevoel creëert.

Bij de meeste mannen en vrouwen is vreemdgaan een teken dat er problemen zijn in de relatie of ze met zichzelf in de knoop zitten. Datgene waar ze naar opzoek zijn mist in de huidige relatie. Dit kan gebeuren door veranderingen in de levensfases of situaties. Vreemdgaan is meestal een signaal dat er problemen in de relatie zijn die niet bespreekbaar zijn. Vreemdgaan wordt wel vergeven maar zelden vergeten. Vreemdgaan is daarom zeker geen goed idee.