Duizenden geleerden hebben zich het hoofd gebroken over deze vraag. Na lang en diep nadenken kwamen ze met deze theorieën.

- Sommigen denken dat gezonde ronde borsten voor mannen een signaal zijn dat een vrouw geschikt is om kinderen te baren.

- Anderen vermoeden dat borsten ervoor zorgen dat je de vrouw al van grote afstand ziet aankomen – bijzonder handig voor de bijzienden onder ons.

- Weer andere slimmeriken denken dat grote borsten aangeven dat de vrouw waar ze aan hangen een overvloedig melkgevende moeder zal zijn.

- Dan heb je nog de wetenschappers die zeggen dat borsten een goede indicatie zijn voor haar leeftijd. Voor de komst van de siliconen had alleen een jonge vrouw zonder kinderen strakke borsten. Dat betekende dat ze jong en nog vrij waren.

- Hotlinks concludeert, na jarenlang empirisch onderzoek, dat ze dienen om ons heimelijk aan de ‘ogentest’ te onderwerpen: als we haar tijdens een goed gesprek aankijken en onze blik niet voortdurend in haar boezem afdwaalt, is dit een teken voor haar dat wij echter in haar geïnteresseerd zijn.

Vrouwen en borsten