Hield jullie relatie gewoon op? Of gingen jullie uit elkaar na een ruzie die nog het meest deed denken aan een huiskamerversie van de recente Vesuvius uitbarsting? Opvallend genoeg biedt een einde met veel gooi- en smijtwerk meer kansen op een vervolg. Als jullie uit elkaar gingen omdat wederzijdse interesse verdween, is het moeilijker om het vuur weer te doen oplaaien. Maar als er nog passie was, dan kan de vonk opnieuw overspringen.

Als een man echt gedumpt wordt dan is het de vraag of hij haar respect en liefde wel kan terugwinnen. Vrouwen gaan in de regel niet zomaar tot zo’n actie over. Als je bent gedumpt, dan is dat niet alleen ingegeven door een spontaan gevoel dat bij haar opkwam, het is in de regel wel degelijk een doordachte beslissing.

Ga eens bij jezelf na onder welke omstandigheden de relatie stukliep. Was er sprake van een bijzondere situatie – een nieuwe baan, een sterfgeval in de familie, een verhuizing? Of bleek plots overduidelijk dat jullie een andere levensvisie hadden.

Als jullie uit elkaar zijn uitgegroeid en je bereid bent je eigen aandeel daarin te erkennen en te verbeteren, dan ligt daar een mogelijkheid om haar terug te winnen. Maar die verandering duurt lang en het is natuurlijk de vraag of de ander bereid is dat af te wachten.

Vraag je dus serieus af hoe jullie laatste weken samen verliepen voor dat je overgaat tot de volgende stap, de volgende stap lees je in de volgende blog.

Blijf wel vrijen