Diamanten doen in vrouwenland niet alleen dienst als teken van ultieme liefde en verbintenis, ze weerhouden ons er ook van andere – nuttige – zaken te kopen. Zoals een DAB radio speler voor in de auto. Strikt Darwinistisch benaderd, kun je stellen dat de vrouw een diamant om haar vinger wil om te testen of je wel een overlever bent.

Een voorbeeld uit het dierenrijk: de mannelijke paradijsvogel heeft prachtige pluimen boven zijn ogen. Die pluimen trekken niet alleen de aandacht van roofdieren maar ook van vrouwtjes. Een vrouwtjesvogel voelt namelijk instinctief aan dat een vogel uitstekende genen moet hebben, wil hij kunnen overleven met die rare pluimen op zijn kop. Hoe grotere de pluimen, hoe sterker het mannetje dat zich die handicap kan permitteren. Dat is aantrekkelijk, vindt het wijfje.

Voor diamanten geldt iets vergelijkbaars. Evolutionair gezien wijst het kopen van een diamant erop dat je superieure genen moet hebben. Anders zou je nooit zo een financiële handicap kunnen aangaan en het nog overleven.

Bovendien zegt haar oerinstinct de vrouw dat je geen geschikte kostwinner kunt zijn als je haar geen glimmend steentje cadeau kunt of wilt doen. Het oerinstinct van de vrouw adviseert haar je in het laatste geval zo snel mogelijk dumpen.

Aan wie geef jij je diamant