Iedere dag loop je je ellendig te zoeken naar je sleutels en iedere dag weet zij waar ze zijn. Is ze slimmer of bevind je je in de twilight en verstoppen miniscule naakte vrouwtjes telkens je spullen om je hoorndol te maken? Zo simpel ligt het niet. Vroeger gingen de mannen jagen en zorgden de vrouwen intussen voor het kamp en de kinderen. De mannen konden onderweg rotzooi maken omdat ze toch nooit lang op dezelfde plek bleven.

Een schoon huis of – in de oertijd- een schone grot zijn van groot belang voor de soort. Kleine kinderen zijn vatbaar voor dodelijke en andere ziekten, daarom moet de leefomgeving schoon zijn. En opgeruimd, want als kinderen gaan spelen met speren, knuppels of je kettingzaag , zal hen geen lang leven beschoren.

Verder is het zo dat mannen ten gevolg van hun jagerstraditie geëvolueerd zijn tot een soort met een scherp oog voor dingen die bewegen: vogels, konijnen, die lange bal en andere prooidieren. Helaas is dat ten koste gegaan van de mannelijke capaciteit om stilstaande objecten – vuil, de afwas en autosleutels – te zien.

Er is slechts een moment in het mannenleven dat hij oog heeft voor orde en netheid. Als je een zoon hebt, dan weet je dat hij interesse krijgt voor meisjes als hij zich gaat wassen, zijn haar kamt en in de spiegel kijkt. Maar dat is een fase. Die loopt weer af op het moment dat hij ontdekt dat meisjes hem ook wel leuk vinden als hij een beetje viezig is. En dat komt nooit meer goed.

Discreet Daten