Zelfs als je wanhopige pogingen doen haar terug te winnen, is het zaak niet wanhopig over te komen.

 1. Als ze afstand wil nemen omdat ze jullie relatie als beklemmend ervaart, dan is het geen goed idee een half uur na haar vertrek te bellen met de vraag of ze zo genoeg ‘ruimte’ heeft gehad.

 2. Mocht ze besluiten je nog een kans te geven en met je uit eten willen gaan, probeer dan niet te forceren dat ze met je naar bed gaat op jullie tweede ‘eerste afspraakje’.

 3. Kom haar niet ‘toevallig’ tegen in de schoonheidssalon, waarvan zij toch al wist dat jij er niets te zoeken had.

 4. En ook niet bij de Jumbo, trouwens.

 5. Onderdruk de aanvechting om boos naar haar en haar afspraakje te gaan zitten staren als je ze tegenkomt in jullie favoriete restaurant. Wees vriendelijk en blijf kalm. Op die manier zullen ze zich allebei afvragen wie welke fout heeft gemaakt.

 6. Probeer geen dates te scoren bij haar vriendinnen.

 7. Stop niet met uitgaan. Ga niet thuis zitten sippen, drinken en aanvetten.

 8. Komt niet onverwacht langs bij haar op kantoor. Sta niet plotseling bij haar op de stoep.

 9. Plak geen briefjes op haar auto. Ook geen aardige briefjes. Het is een milde vorm van stalking, zeker als haar auto in een – of nog erger: haar eigen – garage staat. Als je haar met het geschreven woord wilt ontroeren, dan schrijf je een brief. En die laat je per post bezorgen.

 10. Stuur geen bloemen naar kantoor.

 11. Zoek geen steun bij haar ouders, zuster of vrienden. Ook al kon je goed met ze opschieten toen jullie nog samen waren, het zal bij haar de indruk wekken dat er samengespannen wordt.

 12. Breng geen dramatische veranderingen aan in je uiterlijk. Hoofd scheren, een neus – piercing, een geheel nieuwe manier van kleden, het zijn allemaal even slechte ideeën.

Vind hier wat afleiding