Wat jou opwindt, windt haar niet op. Over smaak valt niet te twisten: voor iedereen betekent bevredigende seks iets anders. En hoe makkelijk het ook zou zijn, je partner vindt helaas niet automatisch hetzelfde lekker als jij. Zeggen wat je wilt is nodig om jullie allebei tevreden te stellen. Een voorbeeld zijn Piet, een aannemer van 35, en Angela, zijn vrouw van 31. Hij wilde zes keer per week een vluggertje, zij eens in de elf dagen een uitgebreide liefdesspel. Wanneer hij haar benaderde, klaagde ze dat ze hem afstandelijk vond en dat ze zich door al die vluggertjes gebruik voelde.

Het belangrijkste is om erover te praten. Probeer erachter te komen wat ze wil zodat jullie je beter op elkaar af kunnen stemmen. ‘Ik begon haar vaker van mijn werk te bellen’. ‘Ik gaf meer complimenten, en vroeg hoe haar dag was geweest’. ‘Ik begon zelfs te praten over hoe ik me voelde, waar ik een hekel aan heb. Maar Angela voelde zich dicht bij me, en kreeg daardoor meer zin met me te vrijen. Uiteindelijk loste alles zich op’.

Piet is dol op getallen. En hield stiekem een grafiekje bij. Een jaar geleden was de score per drie maanden 7 keer, in het huidige kwartaal is het 34 – en dat kwartaal is nog niet om. Zijn angst om een softie te worden, verdwijnt bij het zien van de blik in de ogen van zijn vrouw, veroorzaakt door ontmoetingen in de slaapkamer, op de wasmachine en onder de eetkamertafel – waar en wanneer ze er maar in hebben.

Hier geile meiden