Als man wil je graag weten wat vrouwen nou willen oftewel wat zoekt een vrouw in een man. Hier geven wij een aantal tips en eigenschappen over wat een vrouw nu eigenlijk echt wilt.

De eigenschappen

Naast dat vrouwen een wensenlijst hebben kijken ze meer dan alleen het uiterlijk. In eerste instantie zien ze ook alleen het uiterlijk, maar daarna kijken ze naar hele andere zaken, het innerlijk. Er zijn belangrijke innerlijke eigenschappen die ze graag in een man zien. Het is minstens net zo belangrijk en vaak nog belangrijker.

Enkele eigenschappen die vrouwen graag terug zien in een man zijn: gevoeligheid, humor, zelfvertrouwen, loyaliteit en zorgzaam.

Vrouwen zoeken passievolle mannen

Vrouwen houden van passievolle mannen. Het gaat hierbij niet op gebied van romantiek alhoewel ze dit ook fijn vinden, maar om het hebben van een eigen passie waar je helemaal in kan opgaan en de passie er vanaf straalt. Dit kan gaan over sport, werk of iets creatiefs.

Als vrouw vinden we het gevoel een doel in het leven te hebben prettig. Een man die weet wat hij wil en de weg erna toe vol met vreugde geniet. Dromen serieus nemen en erna toe werken. Een duidelijke focus en niet bang zijn om te falen. Dit is allemaal passie waar een vrouw naar op zoek is in een man.

Vrouwen willen een mannelijke man

Wat is nu een echte mannelijke man in de ogen van een vrouw? Je hoort een vrouw weleens zeggen 'Ik wil een vent die me aankan.'. Hiermee wordt niet bedoelt de seks.

Het gaat om een man die een leider is op het gebied van een relatie met een vrouw. Hij weet wat hij doet en maakt zelf beslissingen. Hij denkt zelf na en neemt doordachte risico's. Hij is een doorzetter en gaat doelgericht vol zelfvertrouwen het leven tegemoet.

Kortom hij weet wat hij in het leven wilt en kan een vrouw een beschermde omgeving bieden waar ze zich veilig en thuis voelt, en de vrouw zich ook als echte vrouw kan voelen. Dit is in de ogen van een vrouw een ‘mannelijke’ man.

Het gevoel bij een vrouw

Wat betreft mannen en liefde zijn er een aantal gemeenschappelijke dingen die bij de meeste vrouwen voorkomen.

Een vrouw wil zich gewild voelen. Ze willen dat jij hun hart veroverd en alles eraan doet om bij haar te kunnen zijn.

Het gevoel dat er iemand op hun wacht aan het einde van de dag en er voor hun is geeft ze kippenvel.

Daarnaast willen ze gewoon een maatje. Een maatje die naar hun luistert. Ook al maakt het je als man niks uit wat ze zegt, het is het gevoel dat ze tegen iemand kunnen praten die gewoon luistert. Dus als man luister je gewoon echt en blijf je kalm.

Een vrouw wil zich ook speciaal voelen. De mannen dienen hiervoor hun best te doen om de vrouw een speciaal gevoel te geven.

Het gaat hierbij vaak om de kleine dingetjes, zoals een lief berichtje tussendoor of een spontaan etentje. Het gevoel dat jij je best doet om de beste man voor hun te zijn geeft ze dat speciale gevoel.

Tips wat vrouwen in een man willen zien

Waar vallen vrouwen nu op? Als jij door een vrouw aantrekkelijk wilt worden gevonden begint het met jezelf. Laat zien dat jij een seksuele man bent en niet alleen het brave lieve jongetje. Wees ook een beetje stout.

Met stout bedoelen we gewoon dingen doen die jij leuk vindt en je geen goedkeuring nodig hebt van anderen. Houd de vrouwen een beetje voor de gek door ondeugend te zijn. Door stout te zijn wek je bij haar emoties op. Vrouwen houden van stoute mannen.

Probeer ook niet indruk op haar te maken, maar wees gewoon jezelf. Gewoon jezelf zijn is namelijk ‘cool’. Je hebt een eigen standpunt, trekt je niks aan van anderen en reageert ook niet overal op. Je doet je eigen ding wat jijzelf belangrijk vindt.

Neem vooral zelf het initiatief en ga niet afwachten, want daar bereik je niks mee. Wees een doorzetter en laat jezelf niet te snel uit het veld zijn. Laat zien dat jij een positief levensdoel hebt en je in staat bent om hiervoor alles te doen.

Of het nu gaat om carrière, zelfontwikkeling of goede doelen. Kortom je bent een man met invulling en geen opvulling. Je bepaalt zelf wat er in je leven gebeurd.


Nu je weet wat vrouwen zoeken in een man is het aan jou om de man te zijn. Durf jij te flirten en weet jij het gevoel te creëren op dat jij weleens die speciale man kan zijn voor haar? Bekijk de categorie ‘Vrouw zoekt Man’ om de eerste stap te maken naar een vrouw die jou zoekt!