Vrouwen krijgen doorgaans pas zin in seks als je de juiste sfeer weet te creëren. Die wordt bepaald door een stemmig achtergrondmuziekje, een lekker drankje en kaarslicht. Ook al weten we beiden dat seks in de lucht hangt, is het spannender als de avond ogenschijnlijk openligt en je elkaar opnieuw versiert, door elkaar bijvoorbeeld uit te dagen in een gesprek. Niets is zo leuk als het discussiëren om het discussiëren en het strooien met dubbelzinnigheden om reacties uit te lokken. Dat hele gestoei met woorden is al een vorm van voorspel.

Een vrouw wil allereerst geestelijk contact met een man voordat ze overgaat tot het bedrijven van de liefde. Ze moet het idee hebben dat ze wordt begrepen en dat hij haar leuk vindt. Het verloop van de conversatie heeft een grote invloed op de ontvlambaarheid.

Zijn nieuwsgierigheid voelt als een bevestiging dat hij niet alleen geïnteresseerd is in haar lijf, maar ook in haar belevingswereld. Een paar biertjes en wat glaasjes wijn kunnen de intimiteit bevorderen. Alcohol haalt nu eenmaal bepaalde drempels weg en heeft voor sommige vrouwen een libido- verhogende uitwerking.

Ga gelijk van bil