De volgende keer dat iemand beweert dat je geen verstand van vrouwen hebt, sla je terug met de volgende feiten:

Gehoor

Vrouwen hebben een groter gehoor bereik dan mannen; ze kunnen zowel hogere als lagere tonen horen. Mogelijk is dat evolutionair ontstaan, omdat vrouwen ’s nachts het gehuil van hun borelingen moeten kunnen horen. Volgende keer dat de kleine om drie uur ’s nachts begint te huilen, slaap je dus gewoon door. Jij kan immers niet aan doen dat je vrouw er meer last heeft dan jij.

Humeur

Haar constant veranderende hormoonspiegels loopt ze een twee tot drie keer zo grote kans op een depressie. Vooral in stressvolle tijden, zoals rond de vakanties. Als ze langer dan een paar weken blijft kniezen, dan ligt het niet alleen aan de stofzuiger die je haar voor haar verjaardag hebt gegeven. Zorg dan dat ze een doktersbezoekje aflegt.

Geheugen

Ze heeft een beter geheugen als het aankomt op het lokaliseren van objecten. Daarom weet zij wel altijd waar je autosleutels liggen.

Reuk

Je vertrouwt de melk niet helemaal? Laat haar maar even ruiken. Vrouwen hebben een fijnere reukzin.

Kleuren

De volgende keer dat je door het rode licht rijdt, geef je haar de schuld omdat ze je niet even heeft gewaarschuwd. Kleurenblindheid komt bij mannen acht keer zo veel voor als bij vrouwen.

Ogen

Ze zou wel eens een grotere kans kunnen lopen op vertroebeling van het hoornvlies, een aandoening die blinde vlekjes in het oog veroorzaakt. Zorg daarom dat ze flink wat groenten binnenkrijgt. Ze is vooral gebaat bij spinazie. Dat bevat relatief flinke hoeveelheden luteïne, een stof die volgens verschillende onderzoeken deze blinde vlekjes kan voorkomen.

Oefen je skills met vrouwen