Buikje

Ze heeft meer lichaamsvet dan jij (als het goed is) en heeft de neiging dat op te slaan rond haar heupen en in haar billen. Dat wil zeggen, tot de menopauze, want dat is de kans groot dat het vet zich verplaatst naar haar buik. Mannen hebben de neiging het meeste vet rond hun middel te dragen. Hun voordeel is dat ze het makkelijker verbranden. Maar dat is nog geen excuus om voedsel van haar bord te stelen. Vetzucht in de buikstreek verhoogt voor jullie beiden het risico op een hartvaanval of beroerte. Om dit risico in te dammen, zorg je dat je je bloeddruk terugbrengen tot 140/90 of nog lager.

Clitoris

Het opzwellende weefsel van de clitoris heeft meer voeten in de aarde dan je denkt. Het strekt zich uit tot ruim zeven centimeter in de vagina.

Orgasme

Na een orgasme blijft de baarmoederhals ongeveer een half uur geopend. Dit gegeven is evolutionair bepaald: het vergroot de kans dat een seksuele ontmoeting uitmondt in een zwangerschap.

SOA

Ze loopt een grotere kans om een seksueel overdraagbare aandoening op te lopen dan jij. Dat is niet best, want soa’s veroorzaken bij vrouwen vaak weinig of geen klachten en de kans is dan ook groot dat ze niet weet dat ze behandeling nodig heeft. Daarmee loopt ze ook een grotere kans op nare gevolgen als onvruchtbaarheid, problemen bij de zwangerschap en baarmoederhalskanker.

Botten

Dacht je dat zij de enige was die last had van botontkalking? Twintig procent van de osteoporosis - patiënten is man. Om het risico voor beiden te beperken, onderneem je af en toe samen een stevige wandeling. Onderzoek maakt duidelijk dat je botten het goed doen bij oefeningen waarbij ze onder gewichtsdruk worden gezet.

Vind hier je sekdate