Academic Singles

Academic Singles

6.8
goed
Academic Singles richt zich op hoog opgeleide singles. Op basis van je persoonlijkheid wordt je gematched met hoog opgeleide singles bij jou in de buurt.

Pluspunten

Gericht op hoogopgeleide singles
Wetenschappelijke persoonlijkheidstest
Videogesprekken mogelijk
Innovatieve app
Intelligente matchingsysteem

Minpunten

Duurdere prijsklasse
Alleen hoger opgeleiden
Betalen met creditcard

Kenmerken datingsite Academic Singles

30-50 jaar
Serieuze relatie
Hoger opgeleiden
vanaf €59,90 per maand (3 maanden)

Over datingsite Academic Singles

Als jij op zoek bent naar een hoogopgeleide partner die op basis van persoonlijkheid bij jou aansluit dan is Academic Singles het datingplatform voor jou. De focus van datingsite Academic Singles ligt op het vinden van een match voor hoger opgeleiden met behulp van een persoonlijkheidstest.

De datingsite Academic Singles heeft een bijna gelijke verhouding aan mannen en vrouwen (51%-49%). De kans op het vinden van een partner is erg hoog. De site heeft een succesratio van maar liefst 40% singles die een partner vinden en is ook bekend met eigen (internationale) reclames.

De gemiddelde leeftijd zit op ongeveer 36 jaar.

Het aanmeldproces

Voor je aan de slag kunt die je eerst een gratis account aan te maken. Je geeft in de eerste stap op welk geslacht je bent en naar welk geslacht je op zoek bent. Via een chatcoach wordt je geholpen om je profiel verder aan te maken.

Zo wordt er eerst gevraagd om je voornaam, welke ook getoond wordt op je profiel. Vervolgens wordt er gevraagd om je geboortedatum. Aan de hand van je geboortedatum zal je leeftijd worden getoond.

Hierna mag jij aangeven waar je het liefst wilt dat jou partner zou wonen met plaats en postcode. Er zal daarna nog meer worden gevraagd over je ideale partner. Zo wordt de vraag gesteld of je het makkelijk vindt om een partner te kiezen of dat je dit gaat afwegen. 

Daarna wordt er gevraagd wat jij interessant vindt om te weten als je iemand wilt leren kennen. Om het makkelijk te hebben zijn er een aantal keuzes waaruit je kunt kiezen.

Ook wordt er gevraagd welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn in een partner en binnen welke leeftijdscategorie je matches zich mogen bevinden. Geef aan tussen welke lengte je wilt dat je match dient te zijn en welk figuur jou voorkeur heeft (geen voorkeur is ook mogelijk). Eventuele levensstijl zoals opleidingsniveau, rookgewoontes en drinkgewoontes worden vervolgens gevraagd.

Daarna worden er vragen over jezelf gesteld. Dit zijn vragen zoals laat je gelijk weten als je verliefd bent en welke eigenschappen heb je zelf. Uiteraard is het de bedoeling om deze eerlijk in te vullen voor de beste match. Ook je eigen levensstijl en uiterlijk is hierbij van belang.

Als laatste krijg je nog vragen over je opleiding, werk en inkomen. Om je registratie te voltooien dien je nog je mailadres op te geven, wachtwoord te verzinnen en akkoord te gaan met de voorwaarden. Per e-mail ontvang je een mail om je account te bevestigen en de registratie te voltooien. Je account en profiel zijn nu aangemaakt.

De eerste stap om in contact te komen

Om in contact te komen met jou hoogopgeleide match kun je het ijs simpel breken door zelf de eerste stap te maken. Dit wordt ook aangeraden door Academic Singles waarvoor ze een handige functie hebben.

Verhoog de kwaliteit van de berichtjes die je krijgt door uitdagende vragen te versturen aan bepaalde leden! Kies je eerste berichtje uit een aantal vooraf opgemaakte openingszinnen met een vraagstelling voor reactie van jou match. Zo, nu kun je achteroverleunen en afwachten wie de leukste antwoorden stuurt!

 

Videodaten met hoogopgeleide singles

Leer elkaar op een leuke manier kennen met videogesprekken. In plaats van alleen berichten uit te wisselen kun je elkaar nog beter leren kennen met een videogesprek. Bepaal zelf met wie je wilt videodaten en voor hoe lang.

De videochats zijn beveiligd wat het veilig maakt om een videogesprek aan te gaan. Tevens helpt een videogesprek je bij het vinden van jou geschikte match.

Tarieven en abonnement

Om contact te leggen heb je een premium abonnement nodig. Academic Singles biedt hiervoor een aantal verschillende abonnementen aan waarbij de prijs afhankelijks is van de duur van het abonnement. Hoe langer je abonnement is hoe goedkoper de maandprijs. De volgende tarieven worden gehanteerd:
€179,70 voor 3 maanden (€59,90 per maand)
€239,40 voor 6 maanden (€39,90 per maand)
€418,80 voor 12 maanden (€34,90 per maand)


Houdt er rekening mee dat een Premiumlidmaatschap automatisch wordt verlengd als je niet opzegt binnen de opzegtermijn. Betaling kan momenteel alleen nog met creditcard.