Dit is uiteraard zeer vervelend, de volgende vragen die opkomen zijn: was er drugs of alcohol in het spel? Waren jullie moe of was er sprake van emotionele, werk gerelateerd of financiële stress? Zo niet, dan kan de verklaring simpelweg zijn dat jullie vastzitten in een SLEUR, waarbij je allebei te veel vertrouwt op de ander om de zaak vlot te trekken.

Erover praten is goed, want dan wordt het in elk geval een gedeeld probleem en laat je de sleur en vervelend gevoel niet verder groeien.

Daarna moeten jullie bedenken hoe jullie de neerwaartse spiraal kunnen doorbreken. Stimuleer de intimiteit door samen onder de douche te gaan en daarna een sexspeeltje uit te proberen, bijvoorbeeld een vibrator voorstellen. Aan de penis vastgemaakt stimuleert die jullie allebei, en nodigt hij uit tot een andere kijk op sexuele posities. Ook de taoïstische techniek van ritmisch achtjes draaien tijdens de penetratie is enorm effectief.

Het gaat erom dat je doet wat je eerst op het gebied van sex niet deed. Dit zorgt voor verandering van spijs waardoor de sleur zeer zeker zal doorbroken worden. Uiteraard geldt wederzijds respect en gezamenlijke genot voor elk experiment.