Doodop na een lange werkdag? Snappen we. Geen energie om na het koken en sporten ook nog eens een show weg te geven tussen de lakens? Snappen we ook. Maar slim is het niet: je verwaarloost zo een onmiskenbaar belangrijk aspect van je relatie. En het laatste wat je wilt, is natuurlijk dat je seksleven net zo snel indut als jij op doordeweekse avonden.

Wil je je ingeslapen seksleven wakker schudden en weer wilde nachten beleven zoals vroeger, maak er de eerstvolgende keer een spektakel van.

Met onderstaande 6 tips kom je een heel eind

Wees ondeugend

Regels zijn er om gebroken te worden, maar niet altijd. Soms kunnen regels de seks juist spannender maken. Schrijf er allebei eens 10 op en kies uit wat jullie allebei leuk vinden om eens te proberen. Als jullie meestal ochtenden seks hebben, spreek je bijvoorbeeld af om het alleen nog in de avond te doen.

Doe inspiratie op

Creatief zijn is lastig als je geen inspiratie hebt. De oplossing: kijk naar wat in het verleden goed is bevallen en begin daar.

Stuur je partner een lijstje met dingen waar je het meest opgewonden van raakt en daag haar uit om de lijst samen met jou af te werken. Uiteraard keer je de rollen ook om. Voor wat hoor wat.

Uit onderzoek is gebleken dat het belangrijk is dat jullie ook werken aan je emotionele band. Als je je veilig voelt bij je partner, stel je je eerder kwetsbaar op. Dat komt de vibe tussen de lakens ten goede.

Verander van omgeving

Verras haar eens met een weekend weg. Waar je heen gaat, maakt niet zoveel uit: een luxe hotelkamer is voldoende – die verlaten jullie toch amper. En zet je telefoon voor de verandering eens uit: de Durex Global Seks Survey wijst uit dat smartphones je seksleven verstoren, zelfs op vakantie.

Zet een stapje extra

Voorspel: check. Spel: check. Maar wat dacht je van een beetje naspel? Omdat je al opgewonden bent, voelen bepaalde bewegingen na de seks super intens aan . En nu je er niet meer zo op gebrand bent om tot een hoogtepunt te komen, ben je eerder geneigd nieuwe dingen te proberen.

Fantaseer erop los

Heb je tijdens het eten weleens sexuele gedachten? (sleurde ze me nu maar de badkamer in)? Volkomen normaal, maar je kunt je er wat ongemakkelijk bij voelen. Vooral als je bent opgevoed met het idee dat sexuele opwinding iets negatiefs is. Erkennen dat je sexuele fantasieën hebt, is een eerste stap op weg naar betere sex.

Doe het vaker alleen

Er gaat niets boven sex met een ander, maar er is ook zeker niets mis met een solosessie als die je kan helpen om voortaan meer initiatief te nemen. De eerstvolgende keer dat je opgewonden bent, geef je eraan toe. Dat is een goede manier om te oefenen voor het echte werk – als je je vriendin verleidt tot een potje ongeplande, ongeremde sex.