Zo presteer je meer dan één keer.


Er zitten wel eens van die nachten tussen dat het niet op lijkt te kunnen. Na je eerste orgasme hunker je alweer naar het volgende, al was het alleen maar omdat zij er geen genoeg van kan krijgen. Maar helaas, meestal ben je na je eerste salvo door je munitie heen. Vroeger was dat wel anders. Op je zestiende waren een poster van Blondie of Charlies’s Angels en een slot op de deur genoeg voor een middag pure pret met jezelf. Met het verstrijken der jaren is je lichaam echter veranderd; je hebt nu meer en langere pauzes nodig. Urologen noemen dit de ‘refractaire periode’ ofwel de tijd die je penis nodig heeft om na het klaarkomen weer tot een erectie te komen.

Je hoeft natuurlijk niet elke keer als een beest te presteren: liever één keer goed dan drie keer half. Verscheidene seksuologen hebben ons op het hart gedrukt in dit artikel te vermelden dat het een vrouw bij seks vooral om de intimiteit gaat, en niet om jouw atletische vermogens. Pas op dat je mannen niet het gevoel geeft dat ze falen als ze het niet meerdere keren achter elkaar kunnen, is kort samengevat het commentaar van de specialisten.

Puur als extraatje heeft meer dan een keer echter zo zijn voordelen. Allereerst zul je de meeste vrouwen er danig mee imponeren. Een veelgehoorde klacht van vrouwen is immers dat mannen het veel minder lang vol kunnen houden dan zijn – vaak niet eens lang genoeg voor haar om een orgasme te krijgen. Tweede voordeel is dat je tweede en derde erectie krachtiger is en het langer volhoudt. En daar doen jullie beiden je voordeel mee. Dus waarom zou de eerste ronde ook meteen de laatste moeten zijn? Met de volgende wijze raad ga je door. En door, en door….


Rustig opbouwen

Voor je er zelfs maar aan denkt haar langzaam uit haar kleren te peilen, dien je je lichaam en geest voor te bereiden op de lange nacht die komen gaat. Volg dus vooral deze voorbereidende tips op: Hou afstand >> De lustgevoelens van de gemiddelde man elke 100 uur dat hij niet bij zijn partner is zo’n tien procent stijgen. Dat is een onderbewust proces. Elke minuut waarvan een man niet weet wat zijn partner uitspookt, is een minuut die ze in theorie bij een andere man zou kunnen doorbrengen. En dat wekt in jouw onderbewustzijn de gedachte op.

Handjes boven de dekens

Om je herstelperiode in bed zo kort mogelijk te houden, moet je de dagen voor de grote nacht vooral van jezelf afblijven. Hoe vaker je ejaculeert, hoe langer de herstelperiode duurt. Verder speelt dat mentale voordeel mee: geestelijk werkt de periode van onthouding lust opwekkend.

Eet op niveau. Neem haar mee naar een chic restaurant. Niet zozeer voor het eten, beschouw dat als een prettige bijkomstigheid. Nee, het gaat erom dat het een zaak is waarin ze haar meest sexy outfit met graagte draagt. Zien begeren doet nog altijd begeren, en als jij merkt dat halve mannelijke clientèle meer naar haar strapless jurkjes dan naar het bord zit te staren, is dat olie op het vuur van jouw passie. Ook dat is iets bijna instinctiefs: als een man merkt dat zijn partner seksueel aantrekkelijk is voor andere mannen, zal dat zijn lustgevoelens voor haar enorm aanwakkeren. En urologen garanderen: hoe hoger de opwinding, hoe hoogwaardiger de erectie.

Weg met romantiek

We maken een sprongetje, want het is zover: ze is naakt. Wie dubbel wil presteren, zal z’n eerste erectie enigszins aan de tweede moeten opofferen. Te veel stimulatie in het begin zal je penis uiteindelijk ongevoeliger maken, dus hu het voorspel zo kort mogelijk en begin vlot met het betere werk. Mannen die we behandelen voor voortijdige ejaculatie melden vaak dat hun tweede erectie langer aanhoudt, waardoor zij er meer aan hebben. Kortom, maak van de eerste een vluggertje en verzeker haar dat deze aardbeving gevolgd zal worden door een serie krachtige naschokken.

Versnel je herstel

Voor je weer een erectie kunt hebben, moeten de spieren die zich tijdens je orgasme krachtig hebben samengetrokken, de kans krijgen zich weer volledig te ontspannen. De cellen in het weefsel van je penis hebben rust nodig, je moet echt helemaal terug naar nul. En die rust moet lang genoeg duren – alleen dan zijn ze bereid nog iets voor je te doen. Daar is geen precieze hoeveelheid tijd aan verbonden. Het hangt af van je leeftijd, maar ook van je algehele conditie. En, het allerbelangrijkste: hoe dol ben je op je partner, hoe opwindend is ze voor jou.

Zorg voor variatie

Een stijve krijgen is één, maar om van graniet te blijven heb je een verandering van je stimuli nodig. Om meer dan één keer te kunnen presteren, moet je elke vrijpartij benaderen alsof het de eerste keer is. Een even simpel als handig hulpmiddel daarbij is het verrassen van je tastzin, ofwel: zorgen dat jij en je partner heel anders aanvoelen dan de vorige keer. Een veel gebruikt middel dat prima werkt is massage – olie. Smeer elkaar in en jullie lichamen voelen compleet anders aan.

Wacht rustig af

Tot nu toe heb jij al het zware werkt gedaan. Dus tegen de tijd dat de nacht op z’n eind loopt, heb je wel wat hulp verdiend. Een gemiddelde man van 35 heeft ergens tussen de twee en acht onwillekeurige erecties tijdens zijn slaap. Die erecties houden tien minuten tot een uur lang aan. Dus mocht je in zijn voor een echte mega-nacht, of met je meisje een recordpoging willen wagen, zet dan vlak voordat je in slaap valt je wekker op een tijdstip zo’n drie uur later. Goede kans dat je penis al wakker is voordat jij het bent. Ga lepeltje- lepeltje liggen om haar interesse te peilen. Als ze na jullie zoveelste uitspatting, ongetwijfeld moe maar zeer voldaan, weer in slaap gevallen is, sta dan op, ga voor de spiegel staan en maak een diepe buiging voor jezelf: je hebt het verdient.


Deze dames willen alleen maar seks