Wil je meer te weten komen over een affaire. Lees in deze blog alles over vreemdgaan.

Wat kun je lezen in deze blog:
Wat is een affaire?;
Geheime relatie;
Welke soorten affaires zijn er;
De redenen dat mensen vreemdgaan;
De gevolgen van vreemdgaan;
Hoe voorkom je een affaire?;
Hoe herken je vreemdgaan?
Discreet en anoniem vreemdgaan;

Wat is een affaire?

Een affaire of vreemdgaan is een relatie hebben met iemand anders dan je huidige partner. Het gaat om behoeftes die binnen je eigen relatie of huwelijk horen plaats te vinden, maar uiteindelijk met een ander doet oftewel vreemdgaan. Dit kan zowel seksueel als emotioneel.

Door het gemis van behoeftes in de huidige relatie wordt er vervulling gezocht bij een ander buiten de relatie. Dit kan gaan om aandacht, sex, maar ook goed met elkaar kunnen praten.

Als een affaire wordt ontdekt komt er veel verdriet en verraad bij kijken. Het wordt dan ook geheim gehouden. Soms weet degene waarmee een affaire wordt aangegaan niet dat de ander in een relatie zit of getrouwd is. Zo wordt zowel de partner bedrogen als degene met wie overspel wordt gepleegd.

Geheime relatie

Hoewel het hebben van een affaire in Nederland steeds populairder wordt is het nog steeds een geheime relatie. Er is binnen Nederland nog steeds sprake van een monogame relatie, het hebben van één partner. Deze relatie moet dan ook vaak geheim blijven. De ander mag dit niet weten, want je wilt de ander niet kwijt raken. Op zo'n moment is het huwelijk eigenlijk al voorbij. Een affaire wordt niet voor niets een geheime liefde genoemd.

 

Welke soorten affaires zijn er?

Een affaire komt tegenwoordig steeds vaker voor. Er zijn verschillende soorten affaires oftewel manieren om ontrouw te zijn. De soorten affaires zijn in te delen op basis van intimiteitsniveau.

De meest voorkomende soort affaire is het klassieke vreemdgaan, de seksuele affaire. Zonder emotioneel contact puur voor seks. De activiteit is hierbij van belang en de persoon totaal niet. De affaire is van korte duur en nadat de lust is bevredigd eindigt deze affaire. In het begin is het een simpele flirt, maar het is ook de basis om uit te groeien tot emotionele intimiteit.

Een ander soort affaire is de emotionele affaire. Hierbij is er geen sprake van seks. Vreemdgaan zonder fysiek contact. Deze affaire begint onschuldig met vriendschap en ontwikkelt zich met de tijd tot een hechte band.

Uiteindelijk worden behoeftes gedeeld die alleen binnen de eigen relatie/huwelijk horen. Van binnen weet je dat dit bedrog is, maar je kwalificeert het zelf niet zo omdat je geen seks hebt. Een emotionele affaire is veel sterker dan alleen fysieke intimiteit en hebben zowel mannen als vrouwen nodig.

De gemakkelijkste affaire om aan te gaan is de digitale affaire. Door de groei van online en social media neemt het contact via online datingsites toe. Via een digitaal platform heb je contact met elkaar. Je kunt elkaar verleiden door berichten te sturen en bouwt zo een digitale relatie op.

De gesprekken die je digitaal aangaat zou je moeten hebben binnen je eigen relatie/huwelijk met je eigen partner. Of je de persoon wel of niet fysiek ontmoet het chatgesprek geeft al voldoende aan voor bedrog. Het is een nieuwe vorm van ontrouw zijn, de digitale affaire oftewel online vreemdgaan.

De tweede relatie oftewel een dubbelleven leiden is de affairevorm waarbij je tegelijkertijd twee relaties hebt. Je verlangt naar iets buiten je huwelijk. Je voelt jezelf als het ware verliefd op degene met wie je een affaire hebt. Er is een connectie zowel emotioneel als fysiek. Zowel in de relatie met de vreemdgaande partner als de eigen relatie wordt evenveel in geïnvesteerd. Op de een of andere manier voelen ze zich gevangen in hun relatie/huwelijk waardoor een dubbelleven wordt geleid.

Welke soort affaire je ook hebt, dit zal altijd je huidige relatie of huwelijk schaden.

De redenen dat mensen vreemdgaan

Een affaire lijkt altijd te draaien om sex, maar volgens relatietherapeuten is dit zelden het geval.

Ook al zeggen we dat het ons niet overkomt toch zijn er diverse oorzaken van affaires. Het belangrijkste is dat er iets mis is in de huidige relatie, maar wat is dat nu precies?

Een belangrijke oorzaak voor het starten van een affaire is dat beide partners niet goed met elkaar kunnen discussiëren of ruziën. Vaak wordt er vluchtgedrag getoond in plaats van het met elkaar op te lossen.

Het probleem in de relatie blijft sudderen en beide partners gaan zich eenzaam voelen, doordat ze de confrontatie niet met elkaar durven aan te gaan. Vaak gaat dit gepaard met vreemdgaan en is het alsof hij of zij graag ontdekt wilt worden om de relatie open te breken.

Het tegenovergestelde is ook mogelijk. Koppels zijn juist heel goed in ruziën wellicht te goed en zien dit juist als een manier om in contact te blijven met elkaar. Dit is geen gezonde manier van omgaan met elkaar en vaak durven partners geen kwetsbaarheid te tonen of zich kwetsbaar open te stellen. Er wordt meer geacteerd en echte intimiteit ontbreekt. Vaak kan een ander het gevoel krijgen alsof er niet om hem of haar wordt gegeven.

Op deze manier ligt eenzaamheid op de loer met als gevolg de kans op een affaire.

Een andere reden voor vreemdgaan is bijvoorbeeld als een partner seksverslaafd is. Het is dan meer een persoonlijk probleem dan als koppel. In deze situatie zal ontrouw ontzettend vaak voorkomen en blijft het een herhaaldelijk patroon.

Uiteraard zijn er ook nog andere redenen voor vreemdgaan.

De gevolgen van vreemdgaan

Ben je eenmaal betrapt dan is er veel pijn en verdriet bij je partner. Het is alsof de wereld uit elkaar valt. Relaties kunnen kapot gaan, maar kunnen soms ook hersteld worden.

Overspel zorgt voor een vertrouwensbreuk. Het vertrouwen in de ontrouwe partner is verloren. Het heeft ook invloed op je andere relaties zoals die met je kinderen als deze er zijn. De bedrogen partner kan voor langere tijd wantrouwend blijven in verschillende relaties.

Depressie is ook vaak het gevolg van overspel. Het plezier is weg en men voelt zich rot. Ook degene die bedrogen is kan een negatief zelfbeeld krijgen. Er komen dan vragen als was ik niet goed genoeg, ben ik niet mooi. Er is meer twijfel. Ook de kans om zelf vreemd te gaan is groter.

Wil het weer goedkomen dan dient de relatie opnieuw opgebouwd te worden. Een relatietherapeut kan in deze situatie helpen als jullie de relatie nog een kans willen geven.

 

Hoe voorkom je een affaire?

Het is beter om een affaire te voorkomen dan te genezen. Vaak kan na het hebben van een affaire je huidige relatie kapot gaan en niet meer goed komen. Als het wel goed komt kan het voor verdieping zorgen van je huidige relatie. Uiteraard is het beter om ervoor te zorgen dat dit niet voorkomt.

Onderstaand enkele tips voor het voorkomen van een affaire:

 

Aandachtig aanwezig zijn
Zorg dat je echt aanwezig bent tijden een gesprek met je partner. Luister echt en neem aandachtig de tijd. In je hoofd ben je vaak afwezig of met andere dingen bezig. Wees eerlijk naar jezelf.

 

Laat zien dat je er voor je partner bent
Het alleen begrijpen is vaak niet voldoende voor een goede relatie. Voel mee met je partner in wat hij of zij beleeft en toon empathie. Laat het voelen.

 

Ga na bij jezelf of je iets mis in je leven of relatie
Kijk bij jezelf of je een behoeft hebt die je niet kunt vervullen in je relatie of leven. Ga na wat je mis en communiceer dit met je partner. Geef elkaar aan wat je behoeftes zijn. Praat hier open over en stel je kwetsbaar op.

 

Vergeet niet van jezelf te houden
In een relatie ben je volledig afgestemd op de ander. Vergeet vooral niet om van jezelf te houden. Doe je ook nog hetgeen wat alleen voor jou was?

Hoe herken je vreemdgaan?

Vreemdgaan herkennen? Er zijn signalen waardoor je kan weten dat er iets aan de hand is met je partner. Leuk is het natuurlijk niet.

Een signaal van vreemdgaan is verandering in je seksleven. Ging je eerst heel vaak van bil en nu bijna niet meer, dan kan er iets aan de hand zijn. Ook als de seks anders is dan normaal. Overspel verhoogt namelijk het libido. Maak dit bespreekbaar aan je partner en kijk hoe hij of zij hierop reageert. Het kan natuurlijk ook aan iets anders liggen dan vreemdgaan, wellicht persoonlijke redenen.

Het lijkt heel moeilijk om naar vreemdgaan te vragen, omdat je bang bent voor het (afwijzende) antwoord. Toch is een rechtstreekse vraag niet verkeerd. Als er geen overspel is zou hij of zij vragen waardoor je zo achterdochtig bent. In eerste instantie kunnen mensen altijd defensief reageren en als ze niet vreemdgaan proberen ze altijd hun partner gerust te stellen.

De telefoon is ook een belangrijk signaal voor vreemdgaan. Als je partner constant met de telefoon bezig is en zijn of haar telefoon niet onbeheerd achter laat kan het zijn dat ze iets te verbergen hebben. Als jij de telefoon van je partner hebt en die wordt gek sla dan direct alarm.

Een ander signaal is lichaamstaal en tijdsbesteding. Is hij of zij ineens superdruk? Vraag hier dan naar en kijk naar de lichaamstaal op welke manier er gereageerd wordt. Zo weet je meteen of iemand liegt of niet. Als je er gereageerd wordt met een wedervraag is het simpelweg een leugen of smoes om tijd te rekken.

Discreet en anoniem vreemdgaan

Vraag jij je af hoe je een discrete affaire kunt hebben en voorkomt dat je betrapt word? Tegenwoordig wordt het aangaan van een affaire makkelijk gemaakt met speciale datingsites voor vreemdgaan. Online is de ideale manier om stiekem een affaire te beginnen.

Je kunt nu overal discreet en anoniem vreemdgaan vanaf je computer of mobiel. Kom discreet in contact met mannen en vrouwen die willen vreemdgaan voor een affaire date. Benieuwd welke datingsites zich richten op een affaire date? Bekijk de sectie datingsites voor vreemdgaan voor een overzicht.

 

Of je wel of niet wilt vreemdgaan beslis je uiteindelijk zelf. Uiteraard is het verstandig om van te voren af te vragen of dat het je het allemaal waard is. Vreemdgaan brengt tenslotte ook veel verdriet met zich mee. Wil je toch een affaire beginnen, bekijk dan vrouwen voor een avontuurtje bij onze rubriek discreet vreemdgaan.